Közel 750 nagy méretű fával gazdagodott 2021-ben Budafok-Tétény  egyházi adománynak köszönhetően
2021. december 17. írta: Ecolife Magazin

Közel 750 nagy méretű fával gazdagodott 2021-ben Budafok-Tétény egyházi adománynak köszönhetően

2022-ben folytatódnak a faültetések

Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyháza és a 10 millió Fa Alapítvány együttműködésének köszönhetően közel 750 parkfával gazdagodott a 22. kerület ebben az évben. Az eredeti 700 fás tervet már most túlszárnyalták, de jövőre még további 150 fa elültetését tervezik a szervezők.
image006.jpg

Az Egyház nem kevesebb mint 700 fát ajánlott fel Budafok-Tétény zöldítésére ezév tavaszán. Ennyi fa elültetése komoly tervezési és szervezési munkát igényel, ezért az ország egyik legismertebb zöld civil szervezetét, a 10 millió Fa Alapítványt kérték fel a projekt lebonyolítására.

A tervnek megfelelően a felajánlott facsemeték egy részét közterületre ültették – 178 darabot - egy részét intézményeknek ajánlották fel. Az intézmények – bölcsődék, óvodák, iskolák és egyházak - udvarán 2021-ben mintegy 70 fa talált végső otthonra. Októberben 500 facsemetét osztottak szét kerületi lakosok között: 120 db Tűzvörös juhart, 100 db Virágos kőrist, 100 db Szomolyai cseresznyét, 100 db Bosc Kobak körtét és 80 db Törökmogyorót.

Az ültetések folytatódnak 2022 tavaszán. Terv szerint még 130-150 fát ültetnek majd el közterületre és intézményekhez.

A 10 millió Fa Alapítvány történetében kimagasló, de valószínűleg országos szinten is egyedülálló mértékű adományból ültethettünk eddig 750 darab, többször iskolázott, 3-5 méter magas fát. Külön öröm, hogy nemcsak az utcákra, terekre és intézményekhez tudtunk fákat ültetni, de többszáz darabot a saját kertjükben ültethettek el a kerületiek. Tavasszal folytatjuk a programot.

- mondta el Hervai Franciska a 10 millió Fa Alapítvány főkoordinátora és a 22. kerületi csoport vezetője.

A több száz fa adományozása a kerületben az első lépése volt annak a törekvésünknek, hogy Egyházunk aktívabb szerepet vállaljon a közösség életében.Nagy örömünkre szolgál, hogy ilyen sok fa otthonra talált és ezzel kicsit hozzájárulhatunk Budafok-Tétény további zöldítéséhez.

– mondta el Nagy Krisztina, Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyháza szóvivője.

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr9716786248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása