GoSun Stove, a napelemes sütő
2016. április 01. írta: Jachimek Anett

GoSun Stove, a napelemes sütő

A Nap energiáját felhasználva készíti el az ételeket ez a napelemes sütő. 

Dizájnerek, mérnökök és világot megváltani kívánó emberek alkották meg ezt az okos megoldást. Céljuk az volt, hogy egy energiafüggetlen egységet hozzanak létre, mely környezetbarát módon üzemel. A napelemek miatt nincsenek kábelek, valamint elektromos ki- és bemenetek, az áramellátásról ugyanis kizárólag a Nap gondoskodik.

gosun1.jpeg

Rengeteg előnye van a hagyományos szabadtéri sütőkkel és grillezőkkel szemben. Az ételeket mindössze húsz perc alatt megsüti, hiszen napelemes borításának köszönhetően a főzőegység teljes hosszában veszi fel a Nap energiáját, és azt átalakítva akár 290 fokon is képes üzemelni.

gosun5.jpeg

Az étel egy üvegborítású vákuumcsőben készül, mely a külső részt hűvösen, a belső sütő részt pedig forrón tartja, a kiváló szigetelésének köszönhetően nem engedi elszökni a hőt, de nem égetjük meg a kezünket, ha hozzáérünk.

gosun3.jpeg

Párolhatunk, süthetünk és főzhetünk is a cső belsejében. Környezetkímélő, hiszen nem igényel semmilyen energiaforrást a természetes fényen kívül, és a kültéri grillezőkkel ellentétben nem kell bajlódnunk a faszénnel vagy a tűzzel, teljesen biztonságos a használata.

A megfelelő üzemeléséhez nem feltétlenül kell verőfényes napsütés, akár télen is használhatjuk a készüléket. A külső részen található, parabola szerkezetű fényvisszaverő ugyanis nemcsak megvédi az üveget az esetleges sérülésektől, hanem formájának köszönhetően segít begyűjteni minél több fényt a sütő működéséhez.

Több változatban is kapható, létezik kisebb, nagyobb, dizájnosabb és apró részekre összecsomagolható úti sütő is. Ez az alsó képen a grill-változat: 

 Képek: gosunstove

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr658552698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

botapiri 2016.04.10. 12:08:30

Kedves Blogíró! Nagyon tetszik ez a cikk. Abban tudna segíteni, hogy ez a napelemes sütő kapható-e Magyarországon?
Köszönöm válaszát előre is...

Jachimek Anett 2016.04.10. 12:51:00

@botapiri: Kedves Olvasónk! Megkérdeztük a céget, amint válaszolnak, azonnal írunk! :)
süti beállítások módosítása