Magyarország első well-being-konferenciáját rendezte meg az ECOLIFE
2016. május 06. írta: Jachimek Anett

Magyarország első well-being-konferenciáját rendezte meg az ECOLIFE

Az egészséges, boldog munkavállaló elengedhetetlen tagja egy hosszú távon is sikeres vállalkozásnak, a dolgozónak pedig nő a biztonságérzete, s kreatívabb, ha jól érzi magát munkahelyén – fogalmazott több előadó is az ECOLIFE magazin és kiadója által rendezett rendezvényen 2016. május 5-én, Budapesten, a Kopaszi-gát Öbölház Rendezvényközpontban.

dsc_2124.jpg

Nálunk így zajlik egy konferencia!

A Well-being – A jövő munkahelye című egész napos előadássorozat az ország első konferenciája volt a válallati jólét, jóllét témakörében. A tizenhat előadó a több mint százharminc fős hallgatóság előtt nemcsak megmagyarázta a well-being fogalmát, hanem arra is kitért, miként gondolkodnak és tesznek a nagyvilágban, sőt már Magyarországon is felelős munkaadók azért, hogy munkavállalóik minél jobb környezetben, jó közérzettel dolgozzanak munkahelyükön.

dsc_1913.jpg

dr. Palkó Zsolt, az Ecolife magazin ügyvezető igazgatója

Paradigmaváltás zajlik a munkaerőpiacon. Már itt van a munkavállalók egy új generációja, amely hajlandó az eddig hagyományosnak tekintett munkaidőn túl is kapcsolatban maradni a cégével, de ezért cserébe egészséges, kreatív, fenntartható munkahelyi körülményeket és rugalmas munkaidőt vár el munkaadójától. A well-being nagyrészt odafigyelés és kultúra, nem feltétlen pénz kérdése – hangsúlyozta dr. Palkó Zsolt kiadóvezető, a konferencia főszervezője.  

dsc_1930.jpg

Baross Pál, a Magyar Környezettudatos Építési Egyesület (HuGB) elnöke és Márta Irén, a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) szervezet ügyvezető igazgatója egyaránt azt emelte ki, hogy ma már az irodaépületek tervezésekor és megvalósításakor lényeges szempont a munkavállalók egészsége és a well-being: a megfelelő fényviszonyok, akusztika, hőérzet, levegő, belső terek kialakítása mind igazodik ahhoz, hogy az ott dolgozók minél komfortosabban érezzék magukat. Az emberközpontú iroda megvalósítása mára mindinkább természetessé válik. Többen is hangoztatták: minél nyitottabb egy vállalkozás, minél inkább odafigyel egy munkaadó dolgozói munkakörülményeire, egészségére, azok annál elégedettebbek, produktívabbak.

dsc_2313.jpg

Az ECOLIFE legközelebb ősszel szervez újabb konferenciát, szintén olyan témakörben, mely egyedülálló Magyarországon.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr288691420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása