Aki elégedett, jobban is dolgozik
2016. május 17. írta: Jachimek Anett

Aki elégedett, jobban is dolgozik

Munkahelyi jólét

Mint arról már korábban is beszámoltunk, az ECOLIFE Magazin megszervezte Magyarország első well-being-konferenciáját! A szakemberek segítségével összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat, melyek azok az elemek, amik feltétlenül szükségesek a munkavállalók számára, hogy jól érezzék magukat.

dsc_1801.jpg

Az egészséges, boldog munkavállaló elengedhetetlen tagja egy hosszú távon is sikeres vállalkozásnak, a dolgozónak pedig nő a biztonságérzete, kreatívabb, ha jól érzi magát a munkahelyén – fogalmazott több előadó is az ECOLIFE magazin és kiadója által rendezett konferencián. 

dsc_1919.jpg

A well-being nagyrészt odafigyelés és kultúra, nem feltétlenül pénz kérdése – mindezt dr. Palkó Zsolt kiadóvezető, A Well-being – A jövő munkahelye konferencia főszervezője hangsúlyozta 2016. május 5-én, Budapesten, a Kopaszi-gát Öbölház Rendezvényközpontban. Az egész napos előadás-sorozat az ország első konferenciája volt a vállalati jólét, jóllét témakörében. A tizenhat előadó a több mint százharminc fős hallgatóság előtt bemutatta, hogy a jólét ma már nem luxus, hanem az emberiség kollektív érdeke.

dsc_1944.jpg

A legújabb kutatások szerint a genetika csak húsz százalékban határozza meg, hogyan élünk, nyolcvan százalékban mi határozzuk meg, miként gazdálkodunk egészségünkkel, erőnkkel, milyen életmódot folytatunk – fogalmazott több előadó is. Életünk, közérzetünk, jólétünk alapját a táplálkozás, a mozgás, az alvás határozzák meg. Ahhoz, hogy nap közben kipihenten tudjunk dolgozni, naponta legalább hét–nyolcórai alvásra van szükségünk. Előfordul, hogy valamilyen ok miatt ennyit nem tud pihenni a dolgozó – például a kisgyermekes szülő –, ezért hasznos, ha az irodaépületekben a munkaadó pihenőszobákat („rekreációs” helyiségeket) alakít ki, ahová el lehet vonulni tizenöt-húsz percre.

dsc_1991.jpg

Szakértők szerint napi négy–ötezer lépésre lenne szükségünk, hogy szervezetünket karbantartsuk, ám sok vezető alig néhány száz lépést tesz meg: autójából pár lépés után már a liftben találja magát, tárgyalópartnereit saját szobájában fogadja. Hasznos az is, ha állva dolgozunk, sőt a futópadra épített laptop lenne az igazi megoldás. Felül kellene bírálni a digitalizációhoz fűződő kapcsolatainkat is, figyelmeztetett az előadó: néha offline üzemmódban kellene élnünk, amikor nem ér el minket az e-mail. Lehetőleg este 6 és reggel 8 között ne levelezzünk, a hálószobából pedig iktassuk ki a mobiltelefont.

dsc_2241.jpg

Az igazán mozgalmas nap után sora érkeztek hozzánk a levelek, melyek csapatunkat arra ösztönözték, hogy ősszel egy újabb konferenciát szervezzünk!

Köszönjük a szervezést és az izgalmas előadásokat! Remek inspiráció volt a mindennapi munkánkhoz.

A konferencia bővebb beszámolóját júniusi magazinunkban olvashatják!

dsc_2115.jpg

dsc_2313.jpg

dsc_2193.jpg

dsc_1905.jpg

dsc_2093.jpg

dsc_2260.jpg

dsc_2176.jpg

dsc_2029.jpg

dsc_2017.jpg

Fotók: Nagy Z. László

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr718725264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása