Komposztálható csomagolások a Doremi Todaytől!
2017. május 26. írta: Ecolifegroup

Komposztálható csomagolások a Doremi Todaytől!

Növényi alapú lebomló műanyag csomagolások és fenntartható erdőgazdálkodásból származó, minősített alapanyagú papírtermékek alkotják a Doremi Today széleskörű környezetbarát választékát.

Már a név is magában rejti a környezettudatosságot, és a felelős hulladékgazdálkodás gondolatát: a Do Recycle Mission, azaz a Doremi zöld utat mutat a vendéglátóhelyek és a rendezvények számára a hulladékcsökkentés terén. S, hogy mindezt hogyan teszik? A válasz környezetbarát csomagolásaikban rejlik. 

doremipohar.jpg

Növényi eredetű műanyag csomagolásaik 100 százalékban komposztálhatóak – a megfelelően biztosított ipari körülmények között akár 24 óra leforgása alatt is lebomlanak  – ellentétben a kőolajból származó műanyag „társaival”, amelyek akár 500 évig is szennyezhetik bolygónkat.

A Doremi ezért tartja fontosnak, hogy a nagy mennyiségű egyszer használatos csomagolásokat egy környezetbarát alternatívára cseréljék a vendéglátók. Amellett, hogy biológiailag lebomló termékekről van szó, életciklusuk elején is megmutatkozik környezetvédelmi jelentőségük, ugyanis akár 90 százalékkal (!) alacsonyabb szén-dioxid-kibocsátással járhat gyártásuk, mint a műanyag esetében.

doremi5.jpg

Három alapanyagból készülnek a termékek:

  • PLA (politejsav) - ebből készülnek a magyar designerek által tervezett „Iamplant”elviteles poharaik is
  • cukornád - főként az gyorséttermekben használatos újrahasznosíthatatlan polisztirol dobozok helyettesítésére alkalmazzák
  • újrahasznosított, vagy fenntartható erdőgazdálkodásból származó papír

PLA

Polylactic acid. A PLA egy modern technikával előállított anyag, ami kukoricarostokból készül. Kinézetre sokban hasonlít a műanyag „társaihoz”, viszont minőségében mérföldekkel megelőzi azokat, és 100%-ban komposztálható.

Fenntartható erdőgazdálkodás

 Az erdők és erdőterületek gondozása és használata olyan módon és ütemben, mely megőrzi biológiai sokféleségüket, termékenységüket, megújuló képességüket, vitalitásukat és arra való képességüket, hogy most és a jövőben meghatározott ökológiai, gazdasági és társadalmi feladatokat töltsenek be helyi, országos és globális viszonylatban, és amely nem okoz károkat más környezeti rendszerekben.

doremi2.jpg

Mára már több, mint 60 állandó partnerrel dolgoznak együtt, ám számos rendezvényen is találkozhatunk már komposztálható poharakkal, evőeszközökkel és tányérokkal. Többek között a Food Truck Show is műanyagmentes fesztiválként működik a Doremi Today lebomló csomagolásainak, a Zöldövezet Társulás „rendezvényzöldítő” csapatának - akik a megfelelő hulladékgyűjtésről gondoskodnak -, és a Felelős Gasztrohős fenntartható vendéglátóhelyeinek köszönhetően. Idén nyáron azonban az Everness Fesztiválon és a Paloznaki Jazz Pikniken is kizárólag a Doremi környezetbarát csomagolásait fogják használni a vendéglátók, de nem csak a nyári szezonban gondolkodnak felelősen a szervezők, hiszen a Bazilikánál megrendezett adventi vásárban is a Doremi poharaiból lehetett kortyolni a forralt bort.

A Doremi Todayről és termékeiről itt tudhattok meg még többet: https://www.doremi.today/

doremi1_1.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr4512542495

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása