Szélerőművekkel zöldül a Honda
2014. december 10. írta: ECOLIFE

Szélerőművekkel zöldül a Honda

A Honda - egyre több céghez hasonlóan - felfedezte, hogy ökológiai lábnyomának csökkentése elengedhetetlen fontosságú, ezért a japán márka első autógyártóként kezdte meg a szélenergia kiaknázását a dél-amerikai országban.

wind_main.jpg

A Honda Energy nagyjából 100 millió brazil realból, azaz 32 millió euróból építette meg a szélerőműfarmot, amely Xangri-lá városában, Rio Grande do Sul államban található, megközelítőleg ezer kilométernyire délre a Honda sumaréi (São Paulo) autógyárától. Maga az erőműfarm kilenc szélturbinát fog össze, s nem kevesebb, mint 95 000 MWh áramot termel évente, ami azonos az - évente 140 ezer járművet készítő - helyi Honda autógyár energiaszükségletével. Az alternatív energia felhasználásával évente körülbelül 2200 tonnával (!) csökkenthető a CO2-kibocsátás. (A tervek szerint egyébként a cég 2020-ig harminc százalékkal szeretné csökkenteni globális CO2-kibocsátását). 

 Mióta a Honda 1976-ban megkezdte üzleti tevékenységét Brazíliában, mindig együttműködtünk a helyi közösséggel, és arra törekedtünk, hogy minimálisra csökkentsük ökológiai lábnyomunkat a régióban. Nagyon boldog vagyok, hogy újabb jelentős lépést tettünk előre a megújuló energia kiaknázását illetően. A ma üzembe helyezett szélerőműfarm jelentősen mérsékeli majd az autógyártással járó károsanyag-kibocsátást. Emellett továbbra is nagy hangsúlyt fektetünk a környezetvédelem népszerűsítésére, ezt a célt szolgálja a Honda Kék eget gyermekeinknekszlogennel fémjelzett programja” - mondta Carlos Eigi, a Honda Energy do Brasil Ltda elnöke. 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr646971905

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása