Fenntarthatóság angol módra
2015. január 08. írta: ECOLIFE

Fenntarthatóság angol módra

Bristol zöld lázban ég, hiszen idén az angol metropolisz lesz Európa Zöld Fővárosa; a helyiek célja nem kisebb, mint Nagy-Britannia legélhetőbb városává alakítani otthonukat, amiben a helyi vállalatok és az emberek egyaránt közreműködnek, hiszen a városlakó polgárok és a közösség bevonása az első lépés egy fenntartható város kialakítása felé.

business-interiors-balloon-over-clifton-bridge-bristol.jpg

 

 

Az Európa Zöld Fővárosa Díj egy elismerés, ami az adott város környezettudatos törekvéseit méltatja, győztese pedig nem utolsó sorban kiváló példakép lehet más nagyvárosok számára. 2010-ben elsőként Stockholm vehette át az elismerést, majd Hamburg, Vitoria-Gasteiz, Nantes, 2014-ben pedig Koppenhága állhatott az élhető metropoliszok élén. 

 

green_week_3.pngBristol több mint negyven éve fontos motorja a fenntarthatósági tervek, a zöld energia és a hulladékgazdálkodás népszerűsítésének, aminek nagyszerű bizonyítéka, hogy itt használják a legkevesebb energiát a szigetország háztartásaiban, a városfejlesztési és közlekedési intézkedéseknek köszönhetően nagy mértékben javult a levegőminőség, és közel kétszer annyian választják a kerékpáros közlekedést az elmúlt évekhez képest, a tervek szerint ez a szám pedig 2020-ra ugyancsak megduplázódik. 

 

county_elections_broadcast_sq.png

 

A független bizottság tizenkét szempont alapján választotta ki a címért induló nyolc város közül a legzöldebbet; figyelembe vették a zajszennyezés mértékét, a levegő minőségét, a zöld területek felhasználását, vagy a tömegközlekedés környezetterhelését. A programokról ezen az oldalon olvashatsz: www.bristol2015.co.uk

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr627052741

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása