Egészségesen élni tudni kell! Kriszta kolléganőnk egészségtudatos receptjével kíván Nektek nagyon szép napot!
"A lazacot kókuszolajon lepirítjuk (2 percnél nem kell több), közben előfőzzük a krumplit, majd a halat a sütőbe rakjuk (zsírpapíron), kis vajat helyezünk alá, zúzott fokhagymával bedörzsöljük, sózzuk borsozzuk, kakukkfűvel ízesítjük. Az előfőzött krumplikat félbevágva a lazacok mellé helyezzük (ezeket mindössze 15 percig sütjük), majd sós vízben megfőzzük a borsót, amit aztán chili, fokhagyma, citromlé és egy kis laktózmentes tejföl hozzáadásával leturmixolunk. Fogyasztáskor a lazacot frissen facsart citrom levével ízesítjük. Díszítésnek zellerszárat használtam, mert az olyan jó roppanós:)"