Gourmet Fesztivál: Terítéken a paprikás csirke
2015. május 13. írta: ECOLIFE

Gourmet Fesztivál: Terítéken a paprikás csirke

Ezúttal   a   pünkösdi   hétvégén,   május   21-24.   között,   de   idén   is   a   Millenárison   jelentkezik   a   magyar gasztrokultúra   meghatározó   rendezvénye,   a   Gourmet   Fesztivál.   Újdonság,   hogy   idén   a   fesztivál   már csütörtökön megnyitja kapuit, az év étele pedig a paprikás csirke, amelyet számos változatban az ország kiemelkedő éttermei mutatnak be. Emellett felsorakoznak majd a legkiválóbb fővárosi és vidéki éttermek,borászatok, cukrászdák és a gasztro-világ más jeles képviselői is.

20140529-6871.jpg

logo_final-page-001_2.jpg

A nemzetközi konyha is megjelenik a Gourmet kínálatában. Az éttermi kiállítókon túl - a magyarok mellett – külföldi   sztárséfek  is  főznek  majd a gasztro  színpadon,   ahol   non-stop  étel-   és  italkóstolókkal   várják  a
vendégeket. A fesztiválon street food kategóriában kulináris újdonságként jelenik meg a grillezés és a barbecue (BBQ), és kiderül majd, hogy a grillezéssel össze nem téveszthető BBQ, azaz a füstön sütés lassú tűzön miért az egyik legnemesebb ételkészítési filozófia.

20140529-6971.jpg

Az idei Gourmet-n külön helyszínen mutatkozik be a magyar Bocuse d’Or Akadémia, a világ legrangosabb szakácsversenyének hazai “epicentruma”, ahol a januárban megrendezett lyon-i Bocuse d’Or magyar standján
nagy sikert arató hazai éttermek öt fogásos menüjét is kóstolhatja a nagyérdemű.

Természetesen a nagyközönség idén is megízlelheti a legjobb vidéki éttermek ételeit, a legizgalmasabb vidéki ízeket és találkozhatnak Michelin csillagos éttermekkel a kiállítók között és a színpadi programokban egyaránt.

Bővebb információ: www.gourmetfesztival.hu

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr147455624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása