Mexikó is a megújuló felé nyit
2015. június 02. írta: .ecolife.

Mexikó is a megújuló felé nyit

Mexikó 21 százalékra növelhetné a megújuló energiából származó forrásai arányát a következő tizenöt éven belül - számol be a Nemzetközi Megújuló Energia Ügynökség (IRENA).

A Mexikói Energiai Titkársággal (SENER) közösen végzett kutatás kiemeli, hogy a latin-amerikai ország villamosenergia termelésének 46 százalékát tudná megújuló energiával fedezni 2030-ra - nap, szél, és vízenergia segítségével. Évente így körülbelül több mint 11 milliárd dollárt tudna megtakarítani. Míg szélből 30, addig napenergiából 20 Gigawattot lehetne előállítani évente. Ez a teljes megújuló energiából származó források 26%-át tenné ki. Ehhez jönne még hozzá a vízenergia 14, a geotermikus energia 6, valamint a biomassza két és fél százalékkal.

solar_1.jpg

Az alternatív energiára való áttéréssel csökkenteni lehetne az ország energiafüggőségét, a szén felhasználás hozzávetőlegesen 62, a földgáz 21, az olajfelhasználás pedig 6 százalékkal mérséklődne. Már csak azért is lenne fontos a váltás, mert energiafelhasználás tekintetében Mexikó élen jár a régió országai közül, ezekkel a változtatásokkal viszont Mexikó egy sokkal biztonságosabb, egészségesebb, fenntarthatóbb országgá válhatna – mondja Adman Z. Amin, az IRENA vezérigazgatója. A jelentés ugyanakkor hozzáteszi, hogy ahhoz, hogy elérjék a kívánt célt, az ipari termelés, közlekedés és az épületek fűtése-hűtése terén is szükséges bizonyos változtatásokat keresztül vinni.

Szerző: Szurok Dávid

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr137513588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása