100%-ban növényi alapú palackok a Coca-Colánál
2015. június 11. írta: .ecolife.

100%-ban növényi alapú palackok a Coca-Colánál

Az üdítő gyártó cég a világon elsőként növényi alapanyagból készült, és száz százalékban újrahasznosítható palackokat leplezett le a milánói világkiállításon.

coca-cola-world-first-plant-bottle.jpg

„A mai nappal újabb mérföldkőhöz érkeztünk, a termékeink csomagolásait illetően” - mondta Nancy Quan, a cég Globális Kutatás-Fejlesztési igazgatója. Mint ismert a Coca-Cola még 2009-ben indította útjára a „PlantBottle” névre keresztelt palackok értékesítését. Az akkor harminc százalékban növényi alapanyagokból álló üvegekből eddig csaknem 35 milliót adtak el negyven országban. Az új eljárásnak köszönhetően a gyártó éves szinten eddig mintegy 315 ezer tonnával tudta mérsékelni a szén-dioxid kibocsátását. Az üvegek alapanyagát, a cukornádat Brazíliából és Indiából szerzik be a növény hasznosításakor megmaradt hulladék felhasználásával. A tervezésnél fontos szempont volt, hogy a gyártás során ne történjen minőségi romlás, valamint még az is, hogy más italok – ásványvíz, tea, gyümölcslé - forgalmazására is alkalmas legyen az új palack. Ezen kívül kísérleteznek még gyümölcsszárak felhasználásával is, hogy biztosítsák az új, környezetbarát palackok elterjedését világszerte. A cég hosszú távú célja, hogy 2020-ra minden palackjuk teljesen növényi alapanyagból készüljön. A Coca-Cola számára régóta kiemelt szerepet kap a környezetvédelem. Termelésük során gondosan ügyelnek arra, hogy egyre kevesebb energia és víz kerüljön felhasználásra, valamint hogy csökkenjen a szennyvíz és hulladék mennyisége.  Emellett a szelektíven gyűjtött hulladékokat újrahasznosítják. A mostani eljárás a cég számára egy újabb fontos állomás lehet a fenntarthatóság terén.

Szerző: Szurok Dávid

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr757533480

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása