Zöldség-gyümölcs orvosi vényre
2015. június 22. írta: .ecolife.

Zöldség-gyümölcs orvosi vényre

A houstoni Garth Davis háziorvosról most sok helyen olvashatunk az interneten, ugyanis arról vált híressé, hogy többévnyi kutatómunka és megfigyelés után határozottan kiáll amellett, hogy a cukorbetegek és a magas vérnyomástól szenvedők egészségi állapotáért igenis a diéta és az egészséges étrend a felelős.

Dr. Davis úgy döntött, hogy felhagy a különböző gyógyszeres kezelések és receptek felírásával, és kizárólag gyümölcs- illetve zöldségkúrát javasol pácienseinek. Legnagyobb meglepetésre a betegek rendkívül pozitívan fogadták a változást. Dr. Davis szavaival élve: „Miért ne hívhatnánk fel a páciensek figyelmét az egészséges étrend fontosságára, és kínálhatnánk őket gyümölccsel és zöldséggel mi magunk?”

A friss nyersanyagok mellett elhivatott orvos és csapata hamar közös munkába kezdett Kristina Carrillo-Bucarammal, a Rawfully Organic (a legnagyobb non-profit bioélelmiszer szövetkezet az Egyesült Államokban) alapítójával. Közösen létrehozták az úgynevezett „Farmacy standot”, amely reggel 10 és éjjel 2 között várja az érdeklődőket. A helyesírási hiba nem véletlen (angolul a gyógyszertár ’pharmacy’), hiszen a gyümölcsöket és zöldségeket biogazdálkodással foglalkozó farmok biztosítják.

A standnál a Rawfully Organic non-profit szervezet jóvoltából, „frissesség dobozok” kaphatóak, amelyek különböző friss, bio zöldségekből és gyümölcsökből állnak. A doboz egész pontosan almát, banánt, narancsot, répát, paradicsomot, zellert és egy fej salátát tartalmaz. Egy doboz ára 25 dollár, de akinek van orvosi receptje, annak 10 dollárral kevesebbe kerül.

Rapcsák Dóra

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr737564864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása