109 ökoházat adományozott Brad Pitt
2015. szeptember 01. írta: .ecolife.

109 ökoházat adományozott Brad Pitt

A Katrina hurrikán pont 10 éve pusztított New Orleansben, tragikus veszteségeket és borzasztó károkat okozva a város lakosainak. Brad Pitt nem akárhogyan emlékezik meg erről a rettentő pusztításról: a világsztár úgy döntött, új házakat építtet „Make It Right” nevű alapítványa segítségével New Orleans azon részén, ahol a legsúlyosabb károk érték a lakosokat.

A Daily Mail beszámolója szerint a színész eleinte rengeteg akadályba ütközött, például maga sem gondolta volna, hogy ennyire nehéz megszerezni a különböző engedélyeket. Mindez azonban nem szegte kedvét és tettvágyát: jelenleg 109 színes, környezetbarát és hurrikán-biztos ház gyönyörködteti a szemet azon a földön, mely pár évvel ezelőtt még sárral és romokkal volt egyenlő.

És nem akármilyen házak épültek a katasztrófa által sújtott lakosok számára. A hatgyermekes apa az építészet szerelmeseként azt szerette volna, ha az otthonok nemcsak épp, hogy teljesítik a lakosok igényeit, hanem dizájnosak és környezetbarátok is egyben. Első lépésként Bradnek sikerült megnyernie számos világhírű építészt a tervéhez: olyan nagyszerű szakemberek tervezték a futurisztikus otthonokat, mint Shigeru Ban, Thom Mayne vagy Frank Gehry.

 

A sztár arra törekedett, hogy a lakosokat is maximálisan bevonja az egész folyamatba: olyan kérdésekben, minthogy milyen színű legyen a ház vagy hány méterre álljon a talajtól, mind a jövendőbeli lakók döntöttek. A színész gondosan ügyelt arra is, hogy minden jó minőségű és környezetbarát anyagból készüljön. Az otthonokat ezenkívül napelemek teszik fenntarthatóvá és még inkább környezetbaráttá.

Brad Pitt olykor ellátogat a környékre, s mikor a tulajdonosokat kérdezi, mennyi rezsit fizetnek havonta, a legtöbben 24 dollár körüli összeget említenek. Ez mérhetetlenül boldoggá teszi a színészt, hisz ez is csak azt igazolja, hogy érdemes volt belevágni a projektbe. Több mint száz család kapott esélyt arra, hogy gondtalanul, boldogan és környezettudatosan folytassa életét, ráadásul mára a városrész turisztikai látványossággá nőtte ki magát.

Haraszti Mária

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr957746596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása