COP 21 – az ENSZ 21. Klímakonferenciája Párizsban
2015. november 30. írta: Berki Lili

COP 21 – az ENSZ 21. Klímakonferenciája Párizsban

"Nincs B-terv, mert nincs B bolygó"

A COP 21, az ENSZ 21. Klímakonferenciája a legnagyobb jelentőségű klímaváltozással kapcsolatos nemzetközi konferencia, amely idén 21. alkalommal, november 30. és december 11. között kerül megrendezésre a francia fővárosban. A 195 országot érintő tárgyalássorozat elsődleges célja, hogy egy olyan világméretű megállapodás szülessen, amely betartásának segítségével sikerül lelassítani az éghajlatváltozást, valamint 2°C alatt tartani az átlaghőmérséklet növekedését.

Amennyiben sikeresen zárul a találkozó, olyan globális egyezmény születhet, amellyel csökkenthető Földünk felmelegedésének elsődleges oka, az üvegházhatású gázok kibocsátása, ezen kívül kialakítható egy, a fosszilis energiahordozóktól kevésbé függő társadalom.

A megállapodás nélkül súlyos következményekkel kellene szembenéznünk, hiszen az átlag hőmérséklet-növekedés elérheti a 4,8°C-ot, a tengerek és óceánok szintje, és hőmérséklete szintén megemelkedik, valamint egyre jellemzőbbé válhat a szélsőséges időjárás.

A COP 21 eseményeinek és előadásainak összefoglaló tudósításáért, kísérjék figyelemmel blogunkat!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr658128272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása