Hajtogass bútorokat!
2015. december 03. írta: Fazekas Fanny

Hajtogass bútorokat!

A 2013-as londoni Design Héten debütál a Plié by Atelier műhely első bútorkollekciója.

Kiss-Gál Gergely Plié kollekciójának minden darabja saját fejlesztésű, innovatív bútorgyártási technológiával, egyedi szabásvonallal készül.

A kollekció rugalmas, alakítható és könnyen összeállítható tárgyakat tartalmaz,a tárgyalkotás élményét adván a felhasználó kezébe.

demi_plie_dohanyzoasztal_foto_plie_by_atelier.jpg

Demi Plie dohányzóasztal 

A 2012-ben alapított műhelyben közel két év folyamatos fejlesztésének eredményeként született meg a hagyományos csomópontoktól mentes, rétegelt lemezekből, gumi és filc társításából álló bútorcsalád. Első kollekciója nem véletlen viseli a Plié nevet:  szendvicspanel rétegességének köszönhetően a gumi mentén elhelyezkedő lemezek hajtogathatóak, így az egyedi tervezésű szabásminták egy mozdulattal térbeli formává alakíthatóak. Az öt darabból álló Plié kollekcióban asztalt, dohányzó- és ágyasztalt, hokedlit és tálat is találunk.

plie_by_atelier.jpg

plie_by_atelier_petit_plie_agyasztal_4.jpg

Az alkotóműhely ötletei azonban nem merülnek ki ebben az egy projektben. Egy új bútorcsaládot szeretnének létrehozni, a Plié Office-t, mely kis mérete, többfunkciós, könnyen összeállítható és mozgatható tulajdonsága révén tökéletes irodai bútordarab.

plie_by_atelier_grand_plie_asztal_1.jpg

Gergely designer csapatával a fentieken kívül társadalmi problémákra fókuszáló köztéri alkotásokban és építészetben is gondolkozik.

Fotó: Plié by Atelier

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr218133964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása