A szerkezet, mely okosórává varázsolja bármelyik karórát
2015. december 08. írta: Jachimek Anett

A szerkezet, mely okosórává varázsolja bármelyik karórát

A Chronos elnevezésű kis lemez minden órát képes okosórává átalakítani. A találmány pedig hol máshol jöhetett volna létre, mint az Egyesült Államokban.

A kütyü nagy segítség lehet, ha éppen egy fontos hívást várunk és esetleg nem vesszük észre, hogy telefonunk csörög vagy lenémítva maradt. A szerkezet ugyanis villog és rezeg az óra hátsó lapján, így hívja fel a figyelmet a telefonon történő legfontosabb aktivitásokra: az új üzenetre és a beérkező hívásra. Talán az a legszimpatikusabb a lemezben, hogy könnyen felszerelhető bármilyen óratípusra, analógra és digitálisra egyaránt, tehát nem kell lemondanunk kedvenceinkről a kényelem és praktikum érdekében. Sok okosóra kinézete nem túl elegáns, így az eszköz kiváló megoldás lehet mindenki számára, aki okos, de esztétikus karórát szeretne hordani.

A fém lemez 33 mm átmérőjű, 2,5 mm vastagságú, vízálló és speciális felületének köszönhetően bármely óra hátlapján ott marad, nem szükséges szerelni vagy ragasztani, bármikor áthelyezhető egy másik órára. Az eszköz 3 óra töltéssel akár 36 óra üzemidőt is kibír!

A Chronos már most előrendelhető a hivatalos oldaláról 99 amerikai dollárért, de a kézbesítéseket várhatóan csak 2016 tavaszán kezdik meg. Láthatjuk, hogy valamivel olcsóbb, mint a most futó mindentudó okosórák, és funkcióit tekintve is sok mindenre képes a készülék: figyelmeztet a beérkező hívásokra és üzenetekre, kijelzi az applikációk értesítéseit (pl. Facebook, WhatsApp, e-mail üzenetek), segítségével zenét is válthatunk telefonunkon, távirányítóként használva pedig fényképet is készíthetünk. Összesen 8 rezgésminta és 6 különféle szín közül választhatjuk ki, melyiket milyen funkcióhoz szeretnénk hozzárendelni, így ezek alapján tudjuk beazonosítani a telefonon történő jelzéseket.

Bizonyos tekintetben a Chronos pad alulmarad drágább társaival szemben, melyek kijelzővel, hangirányítással és egyéb hasznos funkciókkal is rendelkeznek, de sokkal praktikusabb és egyedibb, mint bármelyik osokóra.

-999x-999.gif_714x800Képek forrásawww.bloomberg.com

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr308146168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása