DietSensor, az egészséges táplálkozás úttörője
2016. január 07. írta: Jachimek Anett

DietSensor, az egészséges táplálkozás úttörője

A CES egyik lehetséges nyertese a "Legjobb innovációs eszköz" kategóriában

A világ legnagyobb tech kiállításán, az idei CES-en jelölték a DietSensort, így bekerült a legjobb 27 kategória egyikébe, a 2016-os év Leginnovatívabb szoftver és mobil alkalmazása közé. Vajon ez az eszköz lesz a csoport első helyezettje?

dietsensor.com

Az alapítók, Remy és Astrid Bonnasse azért hozták létre ezt a segédeszközt, mert 2014-ben a 9 éves kislányuknál 1-es típusú diabéteszt diagnosztizáltak. A műszer nagy segítséget nyújt a megfelelő szénhidrátbevitel kiszámításához és az inzulin méréséhez. Napjainkban 380 millió ember szenved cukorbetegségben, és közel 1,4 milliárdan küzdenek nagyobb súlyfelesleggel, elhízással. Ez a speciális mérőeszköz lehet az egészséges táplálkozás úttörője.

consumerphysics.com

Sokan nem tudjuk, pontosan mennyi szénhidrát, vagy más tápérték található meg egyes ételekben, italokban. A készülék a gyors és pontos SCiO szenzor segítségével pásztázza át az étel vagy ital felületét, és bluetooth-on keresztül továbbítja az adatokat egy telefonos applikációra, melyen másodperceken belül  megjelennek a tápérték-információk. A leolvasás ideje körülbelül 8-10 másodperc: 1-2 másodperc az adott étel-ital bemérése, 2 másodperc a szkennelés, 1 másodperc az elemzés, és a másik 4-5 másodperc az adatok továbbítása, és az eredmények ismerete internetkapcsolaton keresztül. A továbbítási és fogadási idő változhat attól függően, hogy az okostelefon milyen gyors adatkapcsolatot használ. A SCiO szkennerrel 5-15 mm-ről érdemes "megvilágítani" az élelmiszert. Fontos, hogy az érzékelő soha ne érje közvetlenül az ételt a szkennelés során. 

consumerphysics.com

Méreténél fogva a szkennert bárhová magunkkal vihetjük, hiszen zsebünkben is könnyen elfér, a telefonon lévő alkalmazás pedig mindig rendelkezésünkre áll. Az alkalmazás segítségével megadhatunk bizonyos összetevőket és értékeket, amelyekre külön figyel a szkenner (pl.: magas koleszterinszint vagy cukorbetegség esetén), valamint célokat is kitűzhetünk - úgy, mint a kevesebb szénhidrát fogyasztás -, melyeket figyelembe véve ajánlásokat tesz a szkenner, jelez, mielőtt a megadott értékeket meghaladnánk.

digitaltrends.com

A SCiO akár 300 vizsgálatot is elvégezhet, mielőtt újra kellene tölteni egy micro USB töltőn keresztül. A DietSensor legalább iOS 8-as verzióval rendelkező készülékekkel kompatibilis, így iPhone 5C, 5S, 6, 6 Plus, 6S telefonokkal.  Az alkalmazás android-alapú telefonokra is letölthető, 4.3 vagy annál újabb rendszerre, és minimum Bluetooth 4.0 kapcsolatra van szükség. A DietSensor egyelőre francia és angol nyelven áll a felhasználók rendelkezésre.

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr738243308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása