Egyre több zöld munkahelyet teremt a Tesla
2016. január 11. írta: Berki Lili

Egyre több zöld munkahelyet teremt a Tesla

A Tesla Motors elektromos meghajtású autókat gyártó amerikai vállalat, amelynek központja a Szilícium-völgyben, Palo Altóban található. A vállalatot 2003-ban Martin Eberhard, Elon Musk, JB Straubel, Marc Tarpenning és Ian Wright alapította. Nevét Nikola Tesláról, a szerb származású amerikai feltalálóról kapta.

tesla1.jpg

Az utóbbi 5 évben a cég minden tekintetben felülmúlta önmagát. Ennek egyik jól látható példája az alkalmazottjai számának drasztikus növelése. A 2010-es adatok szerint, az akkor még csupán 899 munkavállalóval rendelkező vállalat, napjainkra már körülbelül 14 000 alkalmazottal büszkélkedhet.

A Tesla titka abban rejlik, hogy egyszerre több vasat tart a tűzben, hiszen amellett. hogy felpörgették saját modern, elektromos autóik gyártását, világméretű üzlethálózatukat is fejlesztik, amelynek részei a különböző szolgáltató központok és töltőkompresszor állomások is. Eközben hatalmas volumenű munkálatok folynak a világ legnagyobb akkumulátor gyárának megnyitása érdekében, amelyet nagyrészt megújuló energiaforrások segítségével szeretnének felépíteni.

tesla2.jpg

Hogy még messzebbre menjen, a Tesla felzárkózik a legnagyobb autógyártók közé, ugyanis elkezdte fejleszteni önjáró, azaz önmagát vezetni tudó modelljeit. Ha jobban belegondolunk, az imént felsorolt projektek csupán töredéke elég lenne ahhoz, hogy lefedje egy cég teljes portfólióját, azonban a vállalat alapítói arra törekszenek, hogy minél több területen helytálljanak, nem is kis sikerrel.

tesla3.jpg

A képek forrása: www.treehugger.com

Összes tevékenységének és növekedésének eredményeként, a Tesla többezer zöld munkahelyet teremtett, különösen az elmúlt 5 évben. A jelen pillanatban 14 000 alkalmazottal rendelkező cég még mindig nem érte el kívánt célját, ezért közel 1600 nyitott pozíciót kínál, valamint eltökélt szándéka, hogy 4 éven belül még legalább 4500 embernek adjon munkát világszerte.

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr68262170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása