Fényűző barlanglakás
2016. január 19. írta: Jachimek Anett

Fényűző barlanglakás

Angelo Mastropietro egy modern ősember életét éli pazar körülmények között. A 38 éves worcestershire-i férfi egy nem mindennapi helyet választott lakóhelyéül.
Egy 700 éves barlangot alakított át, amit régen fejszével és csákánnyal faragtak ki. Az építményt meghökkentően régi matériából vájták ki: 250 millió éves triász homokkő az anyaga. A Rockhouse Retreat nevet viselő barlang semmiképp nem nevezhető barbárnak: a luxus álom otthon a modern életvitelhez igazodott. Wifi-vel, padlófűtéssel, esőerdő-szerű zuhanyzóval, elektromos konyhával, és LED-es hangulatvilágítással felszerelt lak ez, mely a 21. századi ember minden igényét teljeskörűen kielégíti. A lakásba minden friss víz egy 18 méter mélyen fúrt kútból érkezik, melyet maga Mastropietro ásott.

A barlang jó darabig elhagyatott volt, ám 2007-ben Angelo Mastropietro  megvásárolta, miután súlyos betegséget diagnosztizáltak nála. 2015 januárban kezdődött az átalakítás, mely a tulajdonos szenvedélye lett. Rengeteg időt és pénzt ölt az építkezésbe: több, mint 230,000 dollárt költött az álomotthonra. 2015 szeptemberére fejezték be a munkálatokat, a 62 négyzetméteres lakrészt egy 100 négyzetméteres terasz egészíti ki.

airbnb

 

Angelo nem minden idejét tölti itt, így ezt kihasználva kitöltött egy turisztikai hézagot és létrehozta Nagy-Britannia első luxus barlang házát, melyet 286 dollárért (per éjszaka) bárki kibérelhet az Airbnb-n. A vissza a természetbe-hangulat rengeteg turistát vonz ide. A barlangot egy 3 hold nagyságú erdő veszi körül, így garantált a csend, a romantikus kilátás és a rusztikus hangulat. Kell ennél több?

Képek: therockhouseretreat

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr638284358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása