Újrahasznosított modern dizájn
2016. január 24. írta: Jachimek Anett

Újrahasznosított modern dizájn

Két magyar lány, Botta Dorottya és Juhász Móni használt, kidobásra ítélt bútorokat újít fel professzionális módon, és Angliában árulják az újjávarázsolt, patinás darabokat.

Tavaly június elsején indult kampányuk a Kickstarteren, amely online platformként összeköti az induló projekteket támogató magánszemélyekkel. A Kickstarter felületén bemutatkozási lehetőséget biztosítanak a startup jelölteknek, s így a közösségi finanszírozásra nyitott emberek megismerve őket, eldönthetik, hogy szeretnének-e hozzájárulni az ötlet megvalósulásához. A 30 napig futó kampány ideje alatt a bútorredizájnnal és újrahasznosítással foglalkozó párosnak sikerült meggyőznie a támogatókat, és ezzel elindíthatták saját vállalkozásukat.

Mi nem pusztán a tenyerünket akarjuk tartani, hanem szeretnénk megmutatni, hogy mennyire érdekes és fontos a környezetvédelem szempontjából, amit csinálunk. Bizony nem kell mindig az újat megvenni, amikor a régiből is szép bútort lehet varázsolni. És büszkék vagyunk arra is, hogy magyarok vagyunk.

— mondta lapunknak még tavasszal Dorottya.  

A honlapon egy blogot is vezetnek, melyben bemutatják néhány fontos projektjüket. Szerencsére nem rejtik véka alá, hogyan élesztik újjá a kidobandó bútorokat, fotókkal dokumentált bejegyzéseket is találhatunk az oldalon.

Itt van például ez a piros műbőr szék, mely felett már igencsak eljárt az idő. Az eredmény magáért beszél!

Ilyen volt:

És ilyen lett:

A feleslegessé vált bútorok minden apró részletét igyekeznek felhasználni. Az anyag, amibe belehúzzák a székek és fotelek párnáit, szintén újrahasznosításon esik át.

Egy rövid videóval is szemléltetik, hogyan öltöztetik új szövetbe termékeiket:

Képek és elérhetőség: modoohome

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr288304506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása