Napenergiával működő luxus üdülő
2016. február 17. írta: Jachimek Anett

Napenergiával működő luxus üdülő

A Maldív-szigeteken található az az ötcsillagos üdülőkomplexum, ahol a tengerbe nyúló luxus apartmanok napenergiával működnek.

A Finolhu Villas nemrégiben nyílt meg, mely egész évben várja a pihenni vágyókat. Az öt csillagos üdülőhely a kristálytiszta tengeren épült és cölöpökön álló luxus villákat rejt. A komplexum egy időben 100 vendég befogadására képes, melynek célja, hogy megmutassa, hogyan lehet valami egyszerre luxus kivitelű és energiahatékony. Ez a megoldás nagyszerű, hiszen pihenés közben sokat megtudhatunk a különféle megújuló energiaforrásokról.

A sziget körülbelül 13 hektár nagyságú és a belső terek összesen 11500 négyzetmétert tesznek ki. Az egész komplexum energiaellátásáról napelemek gondoskodnak, melyek összesen 6200 négyzetméternyi területen fogják fel a nap sugarait. Egy átlagos napsütéses napon 900 kilowattot generál egy akkumulátor, mely száznál is több ember ellátását fedezi. A napelemek mindenhol megtalálhatóak, és a plusz energiát a rendszer eltárolja a kevésbé napos időkre.

A villák építésénél és tervezésnél fő szempont volt a környezet védelme, azaz hogy a lehető legkevesebb szennyezéssel végezzék el a munkákat. Fontos volt, hogy legyen megfelelő hulladékgazdálkodás. Az ökoszigeten a környezetbarát energiaellátáson kívül számos szolgáltatás várja a vendégeket, melyek a fenntarthatóság eszményét hordozzák magukban. Például az üdülő vízellátásához sótalanító berendezést használnak, mely gondoskodik a tiszta és jó minőségű ivóvízről.  

Egy központi mólóhoz csatlakoznak az apartmanok, melyek mindegyikéhez saját terasz és medence tartozik, valamint egy külön bejáratú lépcső nyílik a tengerre. A villák első ránézésre egyszerű, minimalista, modern bungalóknak tűnnek, ám ami a belül várja a vendégeket, arra nincsenek szavak. A belső tereket modern stílusban alakították ki, melyek minden vendég igényeit teljes körűen kielégítik. A panoráma pedig nem más, mint a végtelenbe nyúló, világoskék víztükör.

A közös helyiségek is luxus kivitelben tündökölnek, az ízlésesen berendezett étterem és bár, a yacht kikötő, valamint a hatalmas épített medencés napozótér is mind a vendégek kényelmét és kikapcsolódását szolgálják.

A teljesen napenergiával működő üdülő 2015-ben elnyerte az International Hotel and Property Awardon a Legjobb Tengerparti Hotelért járó címet, valamint a tavalyi Interior Design Magazine Best of Year Award Legjobb Resort Hotel címét is magáénak tudhatja. 


Képek: yyany

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr968396200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AcidJazz 2016.02.20. 10:57:33

"67,000 sq. ft. of solar panels, with a storage battery generating 900 kw on an average sunny day, is sufficient to serve 100 guests and 100 staff"

"6200 négyzetméternyi területen fogják fel a nap sugarait. Egy átlagos napsütéses napon 900 kilowattot generál egy akkumulátor, mely száznál is több ember ellátását fedezi."

Az sosem árt ha "cikkírás" előtt részint megtanuljuk a nyelvet amit le szeretnénk fordítani, részint ha nem értünk hozzá akkor utána olvasunk miről van szó.
Amúgy meg másból azon a környéken nem nagyon van áram mint diesel generátorokból az meg hülyén néz ki az érintetlen természet lágy ölén. De semmiképpen sem lehet érte felárat kérni.
"Az ökoszigeten a környezetbarát energiaellátáson kívül számos szolgáltatás várja a vendégeket, melyek a fenntarthatóság eszményét hordozzák magukban. Például az üdülő vízellátásához sótalanító berendezést használnak, mely gondoskodik a tiszta és jó minőségű ivóvízről."

Ez meg szimplán bullshit. Ez egy korallzátony ahol max. esővíz van abból meg nehéz turistákat itatni. Ezért kell a tengervízből baromi drágán ivóvizet előállítani.

szemi90 2016.02.20. 10:57:36

Nagy duzzogva eltöltenék itt pár hetet...

Tájfájter 2016.02.20. 10:57:41

oké, de miért nincs a cikkben link, hogy hol lehet szobát foglalni, mennénk a haverokkal egy ferde estét csapni...
süti beállítások módosítása