Nyugalom szigete újrahasznosított anyagból
2016. március 07. írta: Jachimek Anett

Nyugalom szigete újrahasznosított anyagból

Az irodában elengedhetetlen a megfelelő munkakörnyezet az eredményes munka érdekében. Igen ám, de ha olyan irodában dolgozunk, ahol sokan vannak egy légtérben, gyakran a saját gondolatainkat sem halljuk meg, rosszabb esetben a vonal túloldalán lévő ügyfelet sem. Erre a problémára találta ki egy finn stúdió a Tomoko irodai hangszigetelőt.

Túl nagy a zaj, hangosak a kollégák? A különféle ingerek zavarják munka közben? Megfájdul a feje a nagy nyüzsgéstől? Mostantól nem kell, hogy a külső behatások rányomják a bélyegét a munkára. Az eredményes munkavégzés érdekében a Vivero csapata kifejlesztett egy olyan hangszigetelő rendszert, melynek segítségével nyugalmasabban telhetnek a pörgős napok is.

vivero_acoustic_tomoko_5_mottowasabi_salonen_abe.jpg

Mindenkinek szüksége van egy kis saját térre az irodában is, de sajnos ez sokszor hely hiányában nem megoldható. Ezzel a megoldással azonban mindenkinek lehetősége nyílik "elvonulni" a világ elől, hogyha éppen a helyzet úgy kívánja. A Tomoko egyrészt segíti a munkaerőt a pihenésben és koncentrációban, másrészt jelzi a többi munkatársnak, hogy most éppen nem alkalmas az idő beszélgetésre.A Tomoko kitűnő akusztikájának köszönhetően a privát telefonhívások is nyugalmasabban telnek majd, akár egy munkamegbeszélést is megejthetünk csendben az irodai forgatag közepén. De nemcsak a munkahelyen, hanem otthon is jó választás lehet, ha békességre és egy jó könyvre vágyunk.

vivero_acoustic_tomoko_4_mottowasabi_salonen_abe.jpg

Az eszköz speciális teteje száz százalékban újrahasznosított poliészterből készült filc, mely jó hangszigetelő, búraszerű kialakításának köszönhetően pedig remek az akusztikája. Jelenleg többféle verzióban is kapható: létezik székhez vagy asztalhoz rögzíthető változata is, de akár a laptop vagy a számítógép is kaphat Tomoko borítást, ha nem szeretnénk másokat zavarni a hangos videónézéssel vagy zenehallgatással. 

vivero_acoustic_tomoko_2_mottowasabi_salonen_abe.jpg

Képek: tomoko

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr908451982

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KDNP a selejtek gyűjtőhelye 2016.03.08. 19:29:00

Jó ötlet. Az egylégterű főleg akkor finom, amikor a trendiség előbbre való, mint a normális munkavégzés.
"Vótszerencsém" anno a mai kormánymaffia szárnybontogatása előtti utsó években az egyik nagy fénymásoló és számítógép újraösszeszerelőnél gályáznom (nem az amelyiknek most bontják a viskóját, a másik), ahol a zseniális amrik mintájú közös térben a fal egyik felén a gépműhely fúróval, flexxel, a 2 méteres fal másik oldalán meg tervezzek elektronikát, hiszen a ricsaj a legjobb inspiráló.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.03.09. 17:21:10

Az asztal felületéről persze semmi hang nem verődik vissza. :D Akkor már inkább a füldugó.

we dont want arabs here..So what 2016.03.09. 17:21:12

ez mekkora faszság már... :) hihetetlen..
süti beállítások módosítása