Játékos zöld fal, a tudatosság jegyében
2016. március 16. írta: Jachimek Anett

Játékos zöld fal, a tudatosság jegyében

A zöld falak ma már elengedhetetlen elemei egy modern irodaháznak vagy egy tudatos háztartásnak. Íme egy egyszerű megoldás, mellyel a legkisebb helyiségben is csodaszép vertikális kerteket varázsolhatunk.

A barcelonai központú System Design Studio egy olyan lehetőséget szeretett volna kínálni, mely a kis lakásokban is megállja a helyét. A vertikális kertekre találtak ki egy olyan megoldást, mely kedvező a növények és az emberek számára is. A növények burjánzó zöldje mellett legjobb tulajdonságuk, hogy megszűrik a beltéri levegőt, ezáltal egészségesebbé téve azt.

Az Ivy nevet viseli az a zöld fal, mely moduláris struktúra alapján épül fel. Azaz, olyan, mint egy bővíthető puzzle: amint a növény nőni vagy terebélyesedni kezd, egyszerűen hozzáépíthetünk plusz elemeket. Így segítjük a növény fejlődését, miközben kedvünkre terelgethetjük a kúszónövényeket, ezzel különféle mintákat létrehozva. Ha azt szeretnénk, akkor felfelé, de az elemek segítségével akár oldalra is építkezhetünk. A kombinációk és a variálhatóság az egyik legnagyobb erénye ennek az felépítésnek

A modulok egymáshoz illesztése és a zöld fal bővítése nagyon egyszerű. .A virágcserépbe bele kell szúrni a hegyes elemeket, hogy kellően stabil legyen az alap, majd ezután kezdődhet a kirakós! A fantáziánkra van bízva, hogyan alakítjuk ki a falat, nincsen semmilyen megkötés vagy stabil elemek sora. Minden elemen számos vájat található, melyeket apró összefogó darabokkal tudunk egymáshoz rögzíteni. Nem szükséges szerelni, nem kell hozzá semmilyen eszköz, csak a két kezünk.

A zöld falak számos lehetőséget kínálnak mindenki számára, csak fel kell ismerni azok pozitív hatásait. Ki mondta, hogy a kertek csak vízszintesek lehetnek? Merjen nagyot álmodni, és építkezzen függőlegesen! Attól még, hogy kevés a hely, miért ne tarthatnánk növényeket az irodában? Képek helyett sokkal szebbek és praktikusabbak is. És végezetül, ki ne szeretne egy tisztább és zöldebb környezetben élni? 

Képek: systemdesignstudio



A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr348487760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása