Oázis Franciaország szívében
2016. március 17. írta: Jachimek Anett

Oázis Franciaország szívében

Franciaország egyre több fenntartható projektben vesz részt. A COP21 után legutóbb a napelemes járdák ötlete miatt figyeltünk fel az ország tevékenységére. Legújabb tervük egy nagy oázis a főváros szívében. Lássuk, milyen újdonsággal rukkoltak elő ismét a franciák!

Egy gyönyörű, zöld oázis Párizs üzleti negyedében, a La Défense-ben. El tudják ezt képzelni? Egy francia design stúdió, a Stephane Malka igen! Nemrégiben mutatták be OxyGen nevű projektjüket, melyben az az egyik javaslatuk, hogy a Szajnán átívelő hídon beépített zöld tetős újítások legyenek, komplett kertekkel és éttermekkel. A projekthez szükséges nagyobb elemeket egy másik helyszínen gyártanák le, és csak a helyszínen szerelnék össze, hogy ezzel is minimalizálják a zaj- és környezetszennyezést.

Az OxyGen fejlesztés egy 1500 négyzetméteres, félkör alakú telken valósul meg a pénzügyi negyed frekventált területén. A Le Grand Parvis sétányon a kevert műfajú kültéri alkotás remek lehetőséget nyújt a pihenni vágyóknak.

A La Defense teljesen átalakul ezzel a parkkal, mely az építészet és a természet keveredéséből született meg; a beépített zöld híd egy új színfoltja lehet Párizsnak és a La Defense-nek is

— vallják az építészek.

A táj dizájnja ötvözi a 19. század romantikus kert stílusát a kortárs minimalista jellemzőkkel. A párizsi Tivoli-kertek ihlették, melyre a változatos bokrok és növények, valamint különféle szobrászati ​​kerti elemek lesznek jellemzőek. A csodálatos zöld városrészt a modern éttermek, a pavilonok, és a különféle szinteltolások teszik még egyedibbé. A fejlesztések várhatóan még az év végéig elkészülnek.

Képek: stephanemalka

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr738490226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szemlélődő Szív 2016.03.19. 20:38:44

Nagyon jó ötlet. Még több ilyen kellene. Remélem, ragadós lesz a jó példa. Csak így tovább!

szil_ 2016.03.19. 20:39:05

Egy közönséges park, fával, fűvel, bokorral, állatokkal több lenne ennél az újabb betonbravúrnál – még kutyaszarral együtt is.

ecodrive 2016.03.19. 20:39:12

Ez nagyon jól néz ki, csak a sétányon épülő emeletráépítés pont lezárja a kilátást a város felé, megtöri a Champs Elysée / ChDG sugárút folyamatosságát. Egy ilyen projektet az ember pont a nagy kockán kívülre, Nanterre irányába képzelne, ott ugyanis már eleve felszámolták a felszíni közúti közlekedést, és egy levegőbe emelt gyalogsétány folytatja a nagy sugárutat. A La Défense-ben egyébként amúgy is elég jó volt a parkosítás, inkább az egyre sűrűbb beépítést kellett volna megfontolni, mert pont az eredeti, és szerintem ma is helytálló elvek vesznek oda: lehet nagy házakat építeni, csak legyen köztük arányosan nagy élhető tér.
süti beállítások módosítása