SlowUp elzászi módra
2016. június 03. írta: Bősze Kinga

SlowUp elzászi módra

Idén negyedik alkalommal rendezik meg a slowUp ünnepet Elzászban a Borok útjának mentén június 5-én vasárnap. Fenntartható bortúrára fel!

A résztvevőknek kötelező a fehér viselet a régió fehér borainak tiszteletére. A szervezők célja a fenntartható fejlődés, az egészséges életmód és az ökoturizmus népszerűsítése. Arra buzdítják a környékről odalátogatókat, hogy tömegközlekedési eszközöket vegyenek igénybe az utazáshoz vagy egy autóval többen is érkezzenek a környezettudatosság jegyében.

slow-up-alsace-186----c_fleith1.jpg

9 település, városok és falvak vesznek részt aktívan az egész családokat megmozgató ingyenes programon. Tavaly a résztvevők száma elérte a 36 000 főt és idén is igen nagy érdeklődésre számítanak. Mindenki olyan környezetkímélő módját választhatja a különböző távok teljesítésének a nap folyamán, amilyet szeretne. Nincs versenyszellem, a szabadság érzése dominál. Mindenki saját ritmusában teheti meg a kiválasztott szakaszt, ami 8, 11, 19, 20 és 31 km-es lehet 5 különböző útvonalon. Jó alkalom ez egy családi, baráti, kényelmes gyalogos túrára, kerékpározásra, vagy akár rollerezésre is a világhírű borokat termő szőlőültetvényekkel tarkított úton.

slowup-slow-down-pleasure-up-c-fleith.jpg

A helyszínen lehetőség van kerékpárbérlésre és a szervezők szerviz- és frissítőpontokat is biztosítanak a lelkes résztvevőknek. Az eseményen igen kellemes hangulat ígérkezik, amiről a finom elzászi borok és kiadós tradicionális ételek mellett sok zenés és gyermekprogram is gondoskodik, a leveleit még csak most bontogató festői Elzász szívében.

A program szlogenje:

SlowUp, pleasureUp!

 
Bősze Kinga

slowup-alsace

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr818776254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása