Virágok tengerén...
2016. június 05. írta: Jachimek Anett

Virágok tengerén...

Tegnapi programajánlónk nem véletlenül született meg, ugyanis a magazin is részt vett a színvonalas 12. Európai Dísznövény és Kertművészeti Napokon. Élménybeszámoló következik.

img_3804.JPG

A növények széles palettáját felvonultató Kertművészeti Napok fő különlegessége, hogy ilyen sokféle és ilyen rengeteg termesztő egyszerre egy helyen ritkán fordul elő bármilyen rendezvényen. A kiállítók jelentkezés után, hosszas ellenőrzést követően vehettek részt az eseményen. A Károlyi-család egyik ma is élő leszármazottja, Károlyi Angelika alapos válogatás követően csak a legszínvonalasabb kiállítókat engedte be a fehérvárcsurgói Károlyi Kastélyparkba. A vendégek így azt kapták, amit szerettek volna: egy nagyon látványos és csodaszép virágkiállítást. 

img_3851.JPG

A növényeket meg is lehetett természetesen vásárolni, voltak pozsgásak, pálmafélék, évelők, balkonnövények, kertet ékesítő példányok, különlegességek, vízinövények, kaktuszok, virágosak és zöldellőek, egyszóval mindenféle és fajta virágot felvonultatott a rendezvény. A virágköltemények mellett kézművesek is a kiállítók közt voltak, akik kerámiaedényeket, favirágokat, házi készítésű mézeket és lekvárokat árultak. Emellett kerti bútorokkal, sőt, még ehető virágokkal is találkozhattak a résztvevők. 

img_3768.JPG

A mai napon sok programlehetőség közül válogathattak a gyerekek és felnőttek egyaránt. A felnőtteket az Arioso virágkötészeti show-ja kápráztatta el, míg a kisebbek egy érdekes parktúrán vehettek részt, ahol a séta vezetője elmagyarázta, milyen növények találhatóak a kastély területén, mely egy botanikus kerthez hasonlít. Ezen kívül a gyerekek vízminőségmérés keretein belül megtapasztalhatták, mennyire tiszta a kastély tavának vize, az esővíz vagy épp egy pocsolya vize. Egy érdekes előadással is készültek a szervezők, mely alkalmával a klímaváltozás madarakra mért hatásaival ismerkedhetett meg a hallgatóság.

img_3803.JPG

A színvonalas eseményről bővebben az ECOLIFE Magazin 2016. júliusi számában írunk.

Fotók: Falus Tamás

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr638782388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása