Napelemekről üzemelő kétéltű lakóautó
2016. június 12. írta: Jachimek Anett

Napelemekről üzemelő kétéltű lakóautó

A tulaj átalakította a kisteherautóját egy megújuló energiaforrásról üzemelő, kétéltű túlélő túraautóvá, amiben még lakni is lehet.

A függetlenség és szabadság sok embernek fontos, ezért a lakókocsi jó megoldás lehet az ilyen típusú kalandoroknak. De akinek nem telik full extrás lakóautóra, annak sem kell csüggednie. John McElhiney is egy örökmozgó férfi, aki szereti járni a világot és különböző helyeken lakni hosszabb-rövidebb ideig. A pénzben nem dúskál, így egy olyan egyedi megoldást alakított ki, amit bárki követhet, ha hasonló vágyai vannak.

2015 áprilisában vásárolta az 1998-as évjáratú Mitsubishi Delica Starwagont. A hátsó széksorokat már a kezdetekkor is kiszedte, hogy legyen elég helye a felszereléseinek és túrakellékeinek. Majd elkezdte bővíteni és egy miniapartmant hozott létre a kocsi belsejében. Egy kihúzható mosogató, egy víztartály, egy kis hűtő és egy pult is található hátsó részben. Ezen kívül egy rejtett kompakt toalett, egy franciaágy és egy élelmiszerkamra is helyet kapott a járműben.

Még egy könyvespolc számára is akadt némi hely a furgonban! A polc alatt egy 120 ampererősségű akkumulátor is található, mely a kocsi tetején található napelemekből nyert energiát tárolja. Kb. 200 wattos energiamennyiség szükségeltetik az autó és az otthon teljes működőképességéhez. EZEN a linken elérhető a jármű bemutatkozó videója.

A poszt-apokaliptikus lakóautó legnagyszerűbb funkciója a kétéltűség, azaz egészen mély vízen is képes átgázolni a jármű. A tulajdonos továbbra is bővíti a Mitsubishi képességeit, például most dolgoz ki egy tervet arra, hogyan tehetné földrengés-ellenállóvá a kocsit. Sőt, John egy könyvet is ír arról, hogyan lehet házilag előállítani egy ilyen csodajárgányt. 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr668801674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ostvan2 2016.06.15. 19:50:52

Nálunk ez a gépkocsi L300 Christal tipusú volt. 4WD kivitel, tehát nem kétéltű, hanem magas alvázas terepjáró. A fedélzeti akku 150 Ah kapacitású. Jelen állapotában campingautó (egyszerűbb, mint egy lakóautó, mert csak külső mosdási és Wc lehetőség áll rendelkezésre).
süti beállítások módosítása