Oxyfával és ismert emberekkel a levegő tisztaságáért
2016. június 15. írta: Jachimek Anett

Oxyfával és ismert emberekkel a levegő tisztaságáért

A környezettudatos életmód elsajátítása már gyerekkorban kiemelkedő szerepet kell, hogy játsszon. Nemrég indult el a Carbon Solutions Kft. egyik programja, a Hírességek ligete, amely a gyerekek és ismert emberek közreműködésével valósult meg.

Elsőként a gödöllői Petőfi Sándor Általános Iskolában ültettek Oxyfákat. A Hírességek ligete megnevezés egy mini Oxyfa-ültetvényt takar, melyeket oktatási intézményekben valósítanak meg. A gödöllői Oxyfa-ültetéshez olyan közismert személyek csatlakoztak, mint Pécsi Ildikó és férje, Szűcs Lajos, Mucsi Zoltán és Magyar Attila színművészek, a világhírű Rippel Brothers valamint dr. Gémesi György, Gödöllő polgármestere.

Más iskolák is csatlakoztak a programhoz, így legutóbb a Budaörsi 1. Számú Általános Iskola adott otthont a környezetvédelmi kezdeményezésnek. Az eseményen számos közismert személy vett részt és támogatta a programot, mely a gyerekek szemléletformálását szolgálta egy tisztább és élhetőbb jövő érdekében.

Az Oxyfa-ültetés és gondozás egy olyan élményt jelent a gyerekeknek és egy olyanfajta tudatos odafigyelést a növényekre, amit nem lehet tankönyvekből megtanulni, sőt még internetről sem!

– mondta beszédében Kamrás Ria, a Carbon Solutions Kft. stratégiai igazgatója.

Hogy mi az az Oxyfa?

Az Oxyfa egy különleges lombhullató fafajta, melynek egyik egyedisége, hogy már a 6. évben elérheti a 16 méteres magasságot és a 35 centiméteres törzsátmérőt. Környezetvédelmi szempontból kimagasló értékekkel bír, ugyanis gyors növekedéséhez rengeteg szén-dioxid szükséges, ezáltal fejlődés közben ugyanannyi idő alatt 10-szer több szén-dioxidot köt meg, mint az őshonos fák. Rendkívül jól alkalmazkodik a különböző éghajlati- és talajviszonyokhoz, óriási levelei pedig elérhetik a 45 cm-es átmérőt, ezáltal kellemes árnyékot nyújtanak a nyári kánikulában.

A kezdeményezés révén nemcsak környezet lesz tisztább, de a gyerekek környezetvédelmi szemléletformálásában is nagy szerepe van a programnak. Az elültetett Oxyfákat már a kezdetektől a gyerekek gondozzák, és velük együtt növekednek törődésüknek köszönhetően. A saját szemükkel láthatják az Oxyfák fejlődését, rendkívüli tulajdonságait, hatalmas árnyékát, ami különleges élményt ad a kicsiknek.

 

www.oxyfa.hu

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr568812998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása