A világ első 3D-nyomtatott otthona
2016. június 19. írta: Jachimek Anett

A világ első 3D-nyomtatott otthona

A WATG tervezőcsapata bemutatta terveit a világ első 3D-nyomtatott házára, mely egyben egy nemzetközi verseny első díjának várományos pályázata. Lássuk, hol fogunk lakni a jövőben!

A ház a Curve Appeal nevet kapta, mely a Freeform Home Design Challenge lehetséges győztes munkája. A buborékszerű szerkezetet hullámos lejtők és görbe formavilág jellemzi, mindezt űrkorszaki stílusban álmodták meg. A design egyesíti a természet felé vágyódást és a hatékony építési technológiákat, melyek jellemezni fogják a jövő építészetét.

A globális design versenyen építészek, tervezők, mérnökök és művészek álmodhatják meg a jövő lakhelyeit 3D-nyomtatással kivitelezve. Az alapszabályok szerint egy 600-800 négyzetméteres családi házat kell tervezniük az indulóknak, amely újragondolja a hagyományos építészeti esztétikát, ergonómiát, építőipari- és épületgépészeti rendszereket, és szerkezeteket az alapoktól kezdve egészen a belső kialakításig.

A WATG házának tervezése a belső mag és a külső héj egységének házasságából született meg. Az otthon áttetsző falain át tekinthetünk kifelé, csodálva a természet szépségeit anélkül, hogy az időjárás viszontagságai miatt le kellene mondanunk a természetközeli élményekről. Ha nem mehetünk ki, miért ne élvezzük bentről a látványt? 

Jelenleg a Curve Appeal tervei csak fogalomként léteznek. A nyertes terv valósággá válhat, így szorítsunk azért, hogy a 3D-s technikával megvalósuló ház ne csak egy ábránd legyen. A 3D-s házakhoz bármilyen újrahasznosított anyagot fel lehet használni, kitűnő megoldás lenne a feltornyosuló szemét ellen.

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr998822802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása