Így fogunk utazni a jövőben
2016. június 20. írta: Jachimek Anett

Így fogunk utazni a jövőben

Új képeket hozott nyilánosságra a Hyperloop Transportation Technologies a jövő közlekedési eszközével kapcsolatban. Tényleg ilyen kapszulákban fogunk utazni?

A Hyperloop egy olyan vasúti rendszer, mely az utasokat kapszulákban fogja szállítani egyik helyről a másikra. A légritkított csőben haladó járműveket egy lineáris motor hajtaná meg. Az amerikai feltaláló és mérnök, Elon Musk szerint ez az új szállítási rendszer a közúti, vasúti, vízi és légi közlekedés után az ötödik önálló rendszer lenne.
Az Amerikai Egyesült Államok nagysebességű vasúti közlekedése jelentősen el van maradva Európától és Ázsiától. Egyedül a keleti parton, Boston és Washington D.C. között közlekednek nagysebességű vonatok, de még ennek sebessége sem vetekszik a világ más részein közlekedő gyorsvonatokéval. Kalifornia állam már régóta szeretne egy modern személyszállító vasúthálózatot, de eddig pénzügyi és politikai okokból az építkezés nem indult meg. 2013-ban azonban elfogadták a terveket, így az építkezés is megindulhat. A teljes hálózat várható költsége 70 milliárd amerikai dollár lesz.
A rakéta formájú jármű újonnan közölt képein elég keskenynek és szűkösnek tűnnek az ülések. Az utasok egymástól egy kis fallal vannak elválasztva, ami ugye sokszor praktikusabb lehet, mint a hagyományos karfás megoldás – főleg egy hosszabb úton. Ha kinézünk – majd – a Hyperloop ablakán, láthatjuk a csodás tájat elsuhanni mellettünk. Igen ám, de ez a kép nem valódi, csak valósághű. A kiterjesztett ablakok ugyanis igazából kijelzők, melyek valósághű képet mutatnának az utasoknak.A jövő közelebb van, mint gondolnánk, de tényleg hasznos lesz ez nekünk?

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr658826712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása