Az úti cél: Németország
2016. június 27. írta: Jachimek Anett

Az úti cél: Németország

Nyári programajánló

Németországra gondolva elsősorban a nagyvárosok jutnak eszünkbe, Berlin vagy München, és nem is hinnénk, hogy 357 ezer négyzetkilométerének csaknem felét az ENSZ definíciója alapján védett térséggé nyilvánították, és egy teljes magyarországnyi terület száz nemzeti park része.

 

Az ország egyharmada erdős terület, 90 milliárd (!) fával. 200 ezer túraútvonal közül lehet válogatni, a kerékpárutak hossza 70 ezer kilométer. Németországban kereken 71 500 vadon élő fajt tartanak számon, közülük többen, egyediségük miatt, különös védelem alatt állnak. A német terület több mint 2,4 százalékát borítja víz: folyók, tavak, patakok, és 1200 kilométer hosszan húzódik az Északi- és a Balti-tenger parti sávja. 13 ezer négyzetkilométer természetvédelmi terület, s 15 UNESCO-bioszféra-rezervátum is található az országban.

Az országhoz több mint 350 sziget is tartozik! Nem véletlen, hogy a Német Turisztikai Hivatal (DZT) 2016-os nemzetközi tematikus kampánya a természeti turizmussal összefüggő tényeket helyezi marketingte-
vékenységének középpontjába. Igaz, eddig sem lehetett panaszuk a német turizmusért felelősöknek, hiszen egy felmérés szerint a külföldi utazók 37 százalékának a táj és természet fontos utazási szempont az ország meglátogatásakor.

Németország az európai utazók között immár ötödik éve a legnépszerűbb úti cél (Spanyolország mögött, Franciaországot megelőzve). A magyarok körében is népszerű Németország, évente mintegy 700 ezer vendégéjszakát töltünk el; a legnépszerűbb tartományok Bajorország, Baden-Württemberg és Észak-Rajna Vesztfália. Üzleti vagy üdülési céllal fele-fele arányban keressük fel az országot.

Az ökológia, az ökonómia és a szociális felelősség hármas egységével Németországban egyre növekszik a fenntartható turisztikai kínálat. A gasztronómiában és a hotelszakmában egyre nagyobb szerepet játszanak a helyi termelők és friss termékek. Már egyre több tanya is kínál szálláslehetőséget az üdülővendégeknek.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr418850654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása