Összecsukható napelemes katamarán
2016. június 30. írta: Jachimek Anett

Összecsukható napelemes katamarán

Itt a nyár, ideje a vízpartok közelébe húzódni. Melyik az a vízi sport, mely a legkevésbé terheli a környezetet, de mégis élvezetes kikapcsolódást nyújt? A vitorlázás. Most itt van ennek legújabb verziója, a napenergiával működő katamarán. 

A vitorlázás szerelmeseinek nyilván nem idegen a szélenergia, de kevesen tapasztalhatják meg a napenergiával működő vitorlázás csodáját. Most már egyre többen lehetnek részesei az élménynek, mert megérkezett az összecsukható FOSCAT32 típusú katamarán, mely nem fogyaszt üzemanyagot, hanem a nap és a szél energiáját hasznosítja.

Az energiatakarékos vitorlás katamarán azzal a tulajdonságával, hogy váltogatni tud az energiaforrások között, lehetővé teszi, hogy éjjel és nappal is szelhesse a habokat. A hajó testét könnyedén össze lehet csukni, így egyszerűbb a szállítása is, valamint alig igényel karbantartást. 

A kettős öko-meghajtású, vagy hibrid üzemű hajó egyedülálló a piacon és a vizeken is. 95 négyzetméter dupla rétegű napelemek borítják a hajó testét, hogy minél nagyobb felületen gyűjtse be a nap sugarait. Az új vizi közlekedési eszköz koncepciója nem hiába nyerte el az A Design Award jármű, mobilitás és utazás kategóriájának első helyét.

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr188857276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

telkoe 2016.07.03. 17:48:30

Szep rajzok, a valosagban erosen korlatozottan hasznalhato jatek.
süti beállítások módosítása