Snappy Screen, a fényvédők királya
2016. július 07. írta: Jachimek Anett

Snappy Screen, a fényvédők királya

Végre! A szenvedős, ragacsos, kenegetős napkrém ideje lejárt! Helyet itt egy gyorsabb és biztosabb megoldás, mely biztosítja bőrünk egészségét.

Bőrünk védelmére különösen ügyelnünk kell a nyári szezon alatt, ráadásul kifejezetten magas az UV-sugárzás mostanában, ami nagyban károsítja a bőrt, bizonyos esetekben pedig komoly betegségekhez is vezethet. Éppen ezért nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy milyen nagy szerepe van a bőrápolásban a napozókrémeknek.

A globális felmelegedés következtében extra napos időszaknak nézünk elébe, így fontos a megfelelő krém kiválasztása. Minél magasabb a faktorszám, annál inkább véd, így a világos bőrű felnőtteknek a 30-as faktorszámú, a gyerekeknek pedig a 40-es, 50-es faktorszámú krémeket ajánljuk. Fontos, hogy már kiskortól tudatosítsuk a gyerekekben, hogy ez nem egy kötelezően rossz dolog, hanem ezzel saját magunk számára teszünk jót.

Igen ám, de a napozókrémeknek vannak negatív tulajdonságai is, ami miatt sokan nem használják. Egyik legnagyobb probléma a vízállóság. A krémek csak ideig-óráig hatnak, amint vízbe megyünk, legtöbbjük lemosódik, elkenődik. Amint kiértünk a partra, nem pótoljuk a krémveszteséget, mondván, hogy vízálló a krém. Ez nagy hiba! Minden alkalommal, amikor bőrünk más felületekkel érintkezik, újból fel kell vinni az anyagot. Sokan azért nem használják a krémeket, mert nem barnulnak le eléggé, vagy mert az eredmény sokszor foltos bőrfelület lehet, ugyanis kezünkkel nem tudjuk egyelően eloszlatva felvinni az anyagot, valahol több lesz a krémből és van, ahol pedig kevesebb.

Mindezek ellenére fontos hangsúlyozni, hogy a fényvédőkre igen is szükség van! Ezzel a legújabb technikával ráadásul a fejünk búbjától a kis lábujjunkig védettek lehetünk, az anyag felviteléhez pedig csak 10 másodperc kell! Így a gyerekek sem fogják megunni a procedúrát, sőt, még szórakoztathatja is őket. A gép ráadásul felhívja minden használó figyelmét, hogy a biztos védelem érdekében bizonyos időközönként újra fújassa be magát krémmel.

A Snappy Screen egy félig nyitott, félig zárt, hajlított bódé, melybe beállva máris bepermetez minket fényvédővel a gép. Választhatunk, hogy 15, 30 vagy 40 faktoros krémet szeretnénk magunkra fújatni. Az eredmény garantált, minden porcikánk fényvédett lesz másodpercek alatt. Az anyag, ami bőrünkkel érintkezik mindenféle kemikáliáktól mentes, alkohol- és oxybenzon mentes.

Egyelőre az Amerikai Egyesül Államokban és a Karib-térség partjaihoz telepítettek a tengerpartokra bódékat, de a fejlesztők már dolgoznak azon, hogy a sok kérésnek eleget tegyenek: nemcsak a tengerpartokon, hanem napsütötte városokban, vízi parkokban, uszodákban és a legnaposabb lakott területeken elérhető legyen a készülék. Úgyhogy néhány év múlva a "hello, bekenhetem a hátadat?" ismerkedős szöveg már csak egy kedves emlék lesz.

Képek: snappyscreen

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr888872310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása