Mosógépdobból egyedi lampion
2016. július 10. írta: Jachimek Anett

Mosógépdobból egyedi lampion

A következő megoldás remek példája annak, hogyan adjunk új életet és értelmet a már nem használatos háztartási gépeknek.

Amint megnézi az ember a következő képeket, biztosan megváltozik az újrahasznosításhoz való hozzáállása. Tipikus példája annak, hogy hogy lehet egy sajátos dizájnt megalkotni, melynek ráadásul funkciója is van. A következő installáció mosógépek dobjából készült lámpákból áll.

A Teatro Metaphora civil szervezet valósította meg a következő projektet, mely során használaton kívüli mosógépeket használtak fel. A madeirai székhelyű szervezet több mint száz mosógép dobját gyűjtöttek be, melyeket hulladéklerakókból és háztartásokból mentettek meg.

Az újjászületett dobok most Portugália egy kis utcáját világítják be a Szent Péter Fesztivál keretein belül. A projekt célja, hogy az újrahasznosított és környezetbarát dolgok fontosságára hívják fel a figyelmet. Összesen 133 gépet hasznosítottak újra, melyeket 6 hónapon keresztül önkéntesek segítségével gyűjtötték össze. 

A mosógépdobokat először alaposan megtisztították, majd színes LED-izzókat kaptak, hogy vidám, karneváli hangulatot árasszanak. A kezdeményezést az önkormányzat is támogattak, így még több figyelemfelkeltő installáció lesz látható a közeljövőben.

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr98878518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása