Szájkaratéval a fenntarthatóság mellett
2016. július 11. írta: Jachimek Anett

Szájkaratéval a fenntarthatóság mellett

Nagy szavak és lényegre törő rigmusok. Ezek jellemzik Prince Ea művészetét, aki az underground és hip-hop tárházát felhasználva kívánja felhívni a figyelmet az intő jelekre. 

A 27 éves szájhős miután befejezte tanulmányait a Missouri-St. Louis egyetem antropológia szakán, felvette a Prince Ea művésznevet, mely a sumér mitológiában meghonosult "The Prince of the Earth", azaz a Föld Hercegének rövidítése. Nem nagyképűségből, hanem figyelemfelkeltésből tette.

A fiatal rappernek fontos mondanivalója van, szövegeiben kiáll a nők jogaiért, a rasszizmus és a korrupció ellen és a természet védelme mellett is. A ritmus és a zenei aláfestés kevéssé hangsúlyos, mint a megszokott nagy rappereknél, Prince Ea inkább a szöveg értelmére helyezi a hangsúly. Gondolatai és a számok témái mindig valamilyen komolyabb témát feszegetnek. 

2009-ben mozgalmat indított, mely a "Make" SMART "Cool" nevet kapta (a SMART egy mozaikszó, a "szofisztikált elmék és forradalmi gondolatok" angol verziójából született meg). A kezdeményezés lényege, hogy az intelligenciát belecsempéssze a hip-hopba és az underground világába. A környezet védelmére is számtalan dalt, szöveget írt már, melyeknek esetenként közel 20 milliós nézettségük van!

Nem életvezetési tanácsokat kíván adni és nem is akar okoskodni, csupán eljuttatni minél több emberhez a gondolatait. Sokkal több ilyen rapper és zenész kellene, sőt, még nagyobb nevek, akik zenéjükön keresztül népszerűsíthetnék a fenntartható fejlődés és a környezeti értékek fontosságát.

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr278881470

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása