Környezettudatos üdülő egy természetvédelmi területen
2016. július 20. írta: Jachimek Anett

Környezettudatos üdülő egy természetvédelmi területen

A kezdeményezés célja az lenne, hogy az ember kilépjen a rohanó világból, és visszatérjen a természetbe, legalább egy kis időre. Néha elfelejtjük értékelni a természet szépségeit, ám ezen a helyen nem lehet nem ámulatba esni. 

A Mexikóvárosban székelő építészeti cég, az Arqmov Workshop jóvoltából valósult meg a következő zöld komplexum. Az Awakening névre hallgató gyönyörű kis házikópark egy bioszféra-rezervátumban, a mexikói Sian Ka'an természetvédelmi területen épülne meg.

A Sian Ka'an olyannyira védett terület, hogy az UNESCO Világörökségi listáján is fent van, többek között egy hatalmas korallzátony, védett mangrove fák és egy trópusi erdő alkotja. Az Arqmov által javasolt projekt célja, hogy a befelé fordult városi embert ösztönözze arra, hogy egy kicsit lassuljon le és teremtsen kapcsolatot a természettel. Vagyis ébredjen fel – ahogyan az Awakening név is sugallja.

Összesen 12 bábformájú szoba alkotná az Awakeninget, melynek dizájnja a körülötte lévő természeti szépségekhez jól illeszkedik. Mindegyik báb lakásban található egy nappalis és egy hálórész, valamint a kis apartmanok között függőhidakon lehetne közlekedni. Az épületeket természetes anyagokból építenék meg.

Azért is ilyen formájúra tervezik az épületeket, hogy minél kisebb területet foglaljanak el a házak a földből, és ne károsítsák a környezetet. Mivel sok védett állat is él itt, azért is fontos, hogy a legminimálisabb környezeti károkkal valósítsák meg a projektet – de leginkább anélkül. Egyébként minden más építmény egy természeti formát igyekszik utánozni: az úszómedence madárfészek, a recepció kolibrifészek, és az étterem tengeri csillag alakú.

A szállás abszolút környezetbarát módon üzemelne, esővízgyűjtő rendszerek gondoskodnának az Awakening vízellátásáról, valamint megújuló energiaforrások, nap- és szélenergia segítenék az energiatermelést. Az étteremben is környezettudatos ételeket szolgálnának fel, csakis helyi terményeket használnának a finom falatok elkészítéséhez, ezzel is népszerűsítve a fenntartható táplálkozást.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr788904358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása