Ilyen egy környezetbarát férfibarlang!
2016. augusztus 22. írta: Jachimek Anett

Ilyen egy környezetbarát férfibarlang!

A fészernek indult menő tákolmány még egy díjat is bezsebelt, mivel nagy része újrahasznosított anyagokból lett kialakítva.

A 2016-os Év Fészere díjat nyerte el a West Wing névre hallgató építmény, melyet Kevin Herbert alkotott meg gyermekei segítségével. A család és a világ zaja elől ide bújik el Kevin, aki 8 éven keresztül építette a kunyhóját (egészségügyi okokból), pusztán hobbiból.

A kuckó 3 részből áll, egy tágas loftból, ahol bármikor le lehet pihenni, egy nagyobb műhely - mert az ugyebár minden fészer tartozéka -, és egy titkos könyvespolcból, ami egy rejtekhelyet tár fel a gyerekek előtt. A környezetbarát ól és a rusztikus báj mind hozzátesznek a házikó szépségéhez. Bár fészernek hívjuk, azért valljuk be, vannak emberek, akiknek a háza vagy lakása összesen ekkora.

A loft tetején egy ágy is található, ide szoktam elmenekülni a családom és a négy gyerek elől (nagyon szeretem őket, de tényleg). A titkos szekrényt nagyon szeretik a gyerekek, órákig eljátszanak vagy alszanak mögötte, a műhely pedig tárolásra, apróbb munkákra szolgál.

A házikó 90 százaléka újrahasznosított anyagokból készült. A víz elvezetéséhez és a tető szigeteléséhez 400 darab tejes doboz kellett, melyeket félbe vágott - ezeknek az összegyűjtése nagyjából egy évig tartott. Kevin a dobozokat ezután kilyukasztotta, és a vizet a segítségükkel elvezette. Utána a fa tetőszerkezet következett, az egész tetejére pedig két tonna föld és gyep került.

inhabitat

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr4311357754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása