Aki csodára vágyik, Mariazellben a helye!
2016. szeptember 17. írta: Bősze Kinga

Aki csodára vágyik, Mariazellben a helye!

Ha Ausztriában tennénk látogatást, feltétlenül utazzunk el a stájerországi Mariazellbe, mely számtalan legendát és csodát rejt magában. Egyik ezek közül az Irgalmasság Anyja Gyógyszertár és Drogéria.

apotheke_basilika_pano2_1.jpg

Közép-Európa leghíresebb Mária-kegyhelye, a mariazelli Bazilika közvetlen szomszédságában található az Irgalmasság Anyja Gyógyszertár és Drogéria, amely már 1718 óta létezik. Több száz éves tapasztalat alapján európai gyógynövények felhasználásával készítik saját maguk a termékeiket. Minden beérkező gyógynövényt külön bevizsgálnak és kizárólag a hatóanyag-tartalom és minőség szempontjából kifogástalannak nyilvánított alapanyagokat használják fel.

img_4504_5_6_tonemapped.jpg

2007 áprilisa óta dr. Angelika Prentner tulajdonos gyógyszerésznő vezetésével működik a gyógyszertár. A több ezer éves európai tradicionális gyógyászat, a gyógyszertár háromszáz éves gyógyfüves múltja és a modern tudomány összekapcsolásával állítják elő a tapasztalt gyógyszerésznő vezetésével az itt megvásárolható több mint százféle gyógyhatású készítményt. Találunk itt különleges gyógynövénylikőröket, házi gyógynövény-specialitásokat, egyedi elixíreket, kapszulákat, homeopátiás golyócskákat, masszázsolajokat, gyógyteákat, natúrkozmetikumokat.

img_4494_5_6_tonemapped.jpg

Legismertebb és legkeresettebb termékük a Mariazelli Gyomorcseppek, melyet saját laboratóriumukban 1780 óta, eredeti recept alapján állítanak elő kilenc különböző gyógynövényből a gyomor-, máj- és epeműködés megsegítésére. Másik fő termékük az egész szervezetre ható Mariazelli Életelixír cseppek, melyet a modernkori élet sajátosságaihoz és kritériumaihoz finomítottak, de alapja a gyógyszertár padlásáról előkerült ősrégi leírás. Bingeni Szent Hildegard gyógyító borai, porai, teái, kenőcsei is az impozáns termékskálát bővítik.

apotheke_mariazell_likoere_neu-4021.jpg

A gyógyszertár teljes bútorzata cirbolyafenyőből készült, melynek köztudottan fertőtlenítő és szívritmus-szabályozó hatása is van, ennek illata tölti be a teljes épületet. A régi bútorzat mellett antik gyógyszertári segédeszközök, tárolók, berendezések is megtekinthetők, ugyanis előzetes kérésre a gyógyszertár látogatható. Szívesen mesélnek érdekes történeteket a gyógyszertár múltjából, hasznos tudnivalókat a termékek előállításáról, a likőrökből kóstolót is kaphatunk, és minden segítséget megadnak, hogy a számunkra legmegfelelőbb készítményt vihessük magunkkal a látogatás végén. 2016 júliusától a patikának magyarul tudó munkatársa is van!

at0303-gnadenmutterapotheke-0-0062.jpg

at0303-gnadenmutterapotheke-0-0005.jpg

 

Bővebben: www.zurgnadenmutter.at

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr3111715955

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása