Környezetbarát védőbevonat a Resystentől
2016. december 09. írta: Ecolife

Környezetbarát védőbevonat a Resystentől

A Resysten WhiteTitan™ egy hazai fejlesztésű, környezetbarát antimikrobiális bevonatrendszer, melynek segítségével akár 90 százalékkal kevesebb kórokozó telepedhet meg olyan felületeken, amelyeket nap, mint nap tömegek érintenek meg, így például a tömegközlekedésben is.

3_public_transportation_hubs_shutterstock_432451762_0.jpg

A téli időszakban gyakoriak a baktériumok és vírusok okozta légúti megbetegedések, továbbá megnő az influenzajárvány veszélye is, ám egy magyar cégnek köszönhetően csökkenthető a kórokozók különböző felületeken történő megtelepedésének kockázata.

resysten_logo.png

A Resysten WhiteTitan™ tulajdonképpen egy fotokatalitikus bevonatrendszer, amely antimikrobiális hatásának köszönhetően mára már jelentős szerepet tölt be a tömegközlekedés higiéniájának megőrzésében - de igaz ez a élelmiszeripar, járműipar, valamint az egészségügy területére is. Segítségével kiegészíthető, vagy akár teljes mértékben kiváltható a jelenlegi vegyszeres kezelések folyamata, melyekkel ellentétben a Resysten bevonatrendszere hosszútávú semlegesítő hatással bír, a felviteltől számítva akár egy évig is.

A fotokatalízis mechanizmusát a fotoszintéziséhez hasonlóan a fény energiája indítja be és tartja fenn. A hazai fejlesztésű Resysten bevonatok különlegessége, hogy a hatás eléréséhez normál látási viszonyokat biztosító mesterséges fényforrások is elegendőek, így alkalmazható a rendszer többek között a metró területén is. Mindemellett a kutatás-fejlesztés eredményeképpen akár egy évig is kifejtheti hatását rendszerünk, amely bármikor megújítható.

- mondta Lehoczky Péter, a Resysten Hungary Kft. ügyvezetője.

A védőbevonatban titánium-dioxid szolgál katalizátorként, melynek segítségével beindul a mikrobasemlegesítő hatás, s így akár 90 százalékkal csökkenthető a megtelepedő baktériumok, mikrobák száma a lekezelt felületeken.resystenbent.jpg

Egyébként bármilyen felületen használható, legyen az textil, fa, üveg, fém vagy műanyag - beleértve az elektronikus berendezéseket is -, csupán a felvitt anyag mennyiségét és a felvitel módját kell igazítani hozzá.train_02.jpg

Mint az korábban említésre került, nem csak a tömegközlekedésben használják ezt a fajta megoldást, ugyanis a több, mint 360 tömegközlekedési járművön kívül már high-care élelmiszeripari környezetben, és egészségügyi intézményekben is bemutatkozott a Resysten Hungary Kft. technológiája, mely olyan nagymértékben igénybevett felületeken is helytállt egy éven át, mint a mozgólépcsők korlátjai. Ezt az eredményt eddig még senkinek sem sikerült elérnie ilyen ipari méretekben, még a nemzetközi piacon sem.

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr4512033735

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása