Élj zölden, az élet zöld!
2017. február 20. írta: Ecolife

Élj zölden, az élet zöld!

A jelentős energiafogyasztású gazdálkodó szervezetek számára már kötelező független energetikai szakreferens alkalmazása. Az LG Energia erre kínál szakszerű megoldást.

2016. december 21-től köteles az a gazdálkodó szervezet független energetikai szakreferenst igénybe venni, amelynek a tárgyévet megelőző három esztendőben az éves energiafelhasználásának átlaga meghaladja a 400 ezer kWh villamos energiát, a 100 ezer köbméter földgázt vagy a 3400 GJ hőmennyiséget.

shutterstock_287323136.jpg

Energetikai szakreferens – munkajogilag és társasági jogilag – független természetes személy vagy gazdálkodó szervezet lehet.

Az LG Energia Kft. 2002 óta foglalkozik a megújuló energiaforrások hazai alkalmazásának kutatásával, valamint a hő- és villamosenergia-termelés hatékonyságának javításával. Az energetikai szakreferens feladatait és a főbb tudnivalókat a törvényi kötelezettségről honlapjukon foglalta össze. De vajon szerintük melyek azok, amelyekkel – a törvényi megfelelőség mellett – legtöbbet nyerhet egy gazdálkodó szervezet?

  • Energetikai célú/témájú pályázatok figyelése, valamint szakértői támogatás a pályázatok előkészítése során (műszaki, gazdasági számítások, indoklás készítése).
  • Az energiahatékonysági célokat szolgáló beruházás adókedvezmény (30%, de maximum 15 millió euró) igénybevételéhez szükséges igazolás elkészítése.
  • Energetikai szakértői adatbázis, energiamenedzsment rendszer létrehozása és folyamatos karbantartása, mellyel lehetőség nyílik az energiafogyasztási adatok tematikus, minél részletesebb elemzésére és az energiapazarlási pontok feltárására.
  • Javaslatok megfogalmazása az energiahatékony üzemeltetési megoldásokkal és az energiahatékonysági fejlesztési lehetőségekkel összefüggésben.
  • Az energiahatékonysági szemléletmód, energiahatékony magatartásminták meghonosításának elősegítése a gazdálkodó szervezet működésében.
  • Energetikai célú vagy egyéb kapcsolódó beruházások előkészítése során az energetikai szempontok képviselete, részvétel a követelmények megfogalmazásában, a tender kiírásában, a megfelelő beszállító kiválasztásában.
  • Belső vállalati önkéntes energiahatékonysági programok, kezdeményezések kidolgozása.

Az LG Energia Kft. mottója: „Living Green, Life is Green”, azaz „Élj zölden, az élet zöld”! A kft. munkatársai az elmúlt másfél évtizedben jelentős ismereteket halmoztak fel, s a cég szemléletmódjával felvértezve, kollégáinak tudását ajánlják az épületek, gyártási, szolgáltatási technológiák energiafelhasználásának költség-optimális csökkentésére.

A cég alapítója és ügyvezetője dr. Ősz János, aki hosszú évtizedek óta a magyar energetika meghatározó szakembere. Energetikai szakemberekből álló csapatával segít abban, hogy jelentős energia-megtakarításokat elérve akár független energetikai szakreferensként is, energiatudatosabbá, energiatakarékosabbá tegyen vállalkozásokat.  A cégvezető úgy látja, az energetikai szakreferens alkalmazása nagyon hasznos lehet az erre kötelezett cégek számára, mert a szolgáltatást valós tartalommal megtöltve komoly eredmények érhetőek el. Ezzel pedig, túlmutatva a törvényi kötelezettségen, az energetikai szakreferens alkalmazása önmagában is megtérülő beruházás lehet.

lg-energia-logo-10x10cm-300dpi.png

LG Energia

Székhely: 2092 Budakeszi, Arany János utca 16.

Iroda: 1119 Budapest, Petzvál J. u. 44. (I-Office irodaház)

Telefon: +36 30 599 4075

E-mail: info@lgenergia.hu

Weboldal: http://lgenergia.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr8612275725

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása