Öko City kiállítás 2017
2017. március 16. írta: Ecolife

Öko City kiállítás 2017

Fókuszban a smart home

Az egyre növekvő érdeklődésnek köszönhetően immáron negyedik alkalommal rendezik meg az Öko City kiállítást a Construma szakkiállítás keretében.

construma_2013_3-500x330.jpgA koncepció alapvető célkitűzése a környezettudatosság javítása, a fenntarthatóság növelése az épületenergetika területén túl az egész építési szektorban. A környezettudatos és biztonságos épületenergetikai rendszer létrehozása és fenntartása nagyobb eséllyel biztosítható, ha mindez az építőanyagoktól az épületgépészeti berendezésekig, az építési folyamat egészére jellemző lesz.

A folytonosság megtartása mellett – igazodva a változó körülményekhez és az újonnan felbukkanó igényekhez – új hangsúlyokat is rendre felmutatnak a kiállításon. Ezúttal a smart home-ra, azaz az okos otthonra fókuszálnak a szervezők.

A smart home olyan építési, épületgépészeti és informatikai termékek, eszközök és eljárások alkalmazásával jön létre, aminek eredményeképpen az épületek komfortossági szintje magas, üzemeltetése – különösen energiafelhasználása – gazdaságos, személy- és vagyonvédelme kiemelkedő, fejlesztése a változó igényekhez alakítható.

dscn0890.JPG

A smart home betétkiállítás központi elemét egy kétszintes bemutató lakóépület metszete adja, melynek szerkezete nyitott, hogy a szemléletes megoldásnak köszönhetően a rétegrendeket, a felhasznált építőanyagokat, valamint az épületgépészeti berendezéseket egytől egyig megtekinthessük. Ezenkívül a megújuló energia felhasználásának eszközeit is megfigyelhetjük.

A bemutató épület környékén megjelennek majd azok a kiállítók, akik a felhasznált anyagokat, technológiákat gyártják, forgalmazzák és beépítik. Az Öko City – Smart Home végigvezeti az érdeklődőket az ötlettől a használatba vételig tartó folyamaton, így segít a helyes döntések meghozatalában és mind az üzleti érdeklődők, mind a potenciális építtetők számára közérthető, hiteles tájékoztatást biztosít.

Az Öko City azt vallja, hogy az energiahatékonyság első lépésként nem plusz költséget, hanem információt és szemléletváltást igényel. Ehhez, és a további lépésekhez mutat kiváló példát az Öko City – Smart Home kiállítás, melyet április 5-től 9-ig a Construmán tekinthetünk meg.

A további részletekhez kattints a képre:okocity_logo_2017.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr4712343543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása