Vadonatúj környezetbarát luxusautó: Lexus LS
2017. május 02. írta: Ecolife

Vadonatúj környezetbarát luxusautó: Lexus LS

2017. május 2-ától már itthon is rendelhető a vadonatúj Lexus LS, a leginnovatívabb környezetbarát hibrid luxusautó.

A világ vezető hibrid prémium gyártója, a Lexus új globális csúcsmodelljeként megálmodott LS messze túllép mindazon, amit a világ egy luxusautótól elvárna. A januári detroiti leleplezése óta több dizájn és innovációs díjjal is elismert modell a mai napon tartott exkluzív hazai bemutatóját követően immáron Magyarországon is rendelhető.lexus10.jpg
Az LS első generációjának 1989-es bemutatásával nem csupán egy új autó, de egy új prémium márka, és a prémium kivitelezés olyan szintje is született, amely korábban még a luxusautók szegmensében is ismeretlen volt. A Toyota prémium márkája, a Lexus az azóta eltelt három évtizedben a forradalmi technológiák, az innováció, a megbízhatóság, kézműves kidolgozás és a környezetbarát luxusmárka szinonimájává vált, amelyhez az elmúlt években a látványos, lenyűgöző és jövőbemutató formavilág társult, amely egyszerre sugároz dinamizmust, és letisztult eleganciát. Az LS legújabb generációja méltó az előző generációkhoz, és legalább olyan forradalmi hatással lehet a prémium szegmensre, mint annak idején a modell első generációja volt.

lexus3.jpg

A 95%-ban környezetbarát hibrid modelleket értékesítő Lexus még tovább javította a Lexus Hybrid Drive eredendően kedvező üzemanyag-fogyasztását és csekély károsanyag-kibocsátását. Ez nagyon fontos szempont számukra, hiszen jövőképüket a fenntartható mobilitás jellemzi, így minden gyártási folyamatot és technológiát a környezetvédelem kíséri végig.

A Lexus és a környezetvédelem:
• Olyan, forradalmian új környezetbarát technológiákat alkotnak, mint például a hibrid hajtás
• Jelentősen csökkentik a tevékenységeik környezetre gyakorolt hatását
• A lehetséges minimumra mérsékelik a természeti erőforrások használatát, ugyanakkor a lehető legnagyobb mértékben alkalmazzák a reciklált és újrahasznosított anyagokat
• Együttműködnek a helyi közösségekkel a környezet hatékony megóvása érdekében
Mindezt úgy nevezik: a környezetvédelem 360 fokos megközelítése. Céljuk a zéró emisszió elérése azáltal, hogy tevékenységeik minden területén nullára csökkentik hulladék-kibocsátásukat.

lexus2.jpg

Csak néhány példa a Lexus fenntarthatósági intézkedései közül:

  • Szállítási útvonalaikat sikerült évi 3057 mérfölddel lerövidíteniük, ami 1020 tonnányi CO2 megtakarítását jelenti
  • Az életciklusuk végéhez ért autókat térítésmentesen visszaveszik, majd újrahasznosítják.
  • Az ajtókárpitokhoz ma már egy hibiszkuszfajta, a rostmályva szárát használjuk fel, nem pedig a korábban használt faforgácsot.

„Decembertől már hazánkban is rendelhető, a márkakereskedésekbe várhatóan novemberben érkező LS a legtisztább formában képviseli a Lexus által képviselt márkaértékeket, a legkifinomultabb prémium kidolgozást, a letisztult, elegáns, mégis dinamikus formavilágot és belső kialakítást, valamint az ügyfelek biztonsága, kényelme, és a környezetbarát üzem és a megbízhatóság szolgálatába állított forradalmi technológiákat, innovációkat és műszaki megoldásokat.” – fogalmaz Kárpáti László, a Lexus magyarországi vezetője.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr5312475519

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Burgermeister 2017.05.03. 19:44:03

hová teszik a rendszámot?
süti beállítások módosítása