Épül az ECOliget!
2017. május 08. írta: Ecolife

Épül az ECOliget!

Zöld energiát használnak a Budapest–Budaörs határában év végére elkészülő ECOliget lakópark otthonaiban.

Mi nem egyszerűen lakásokat és házakat építünk, hanem otthont teremtünk” – vallják a lakópark építői és egyben kivitelezői. Ötvenegy, a földszinten kertkapcsolattal rendelkező, panorámás, erkélyes vagy teraszos lakást kínálnak, ahol már nagy ütemben készül az öt tömb, környezetbarát energiaellátás kialakításával.

ecoliget2.jpg

A fűtés, hűtés, melegvíz-szolgáltatás valamennyi épületben zöld energiával, levegő-víz hőszivattyúval történik. A hőszivattyú-technológia alapja a levegőből, természetes vízből, talajvízből vagy a földből nyert energia hasznosítása. Környezetbarát és korszerű technológia az otthonok fűtéséhez, hűtéséhez és melegvíz-ellátásához szükséges hőenergia előállítására, mivel zárt rendszerként nem bocsát ki a környezetre ártalmas gázokat, anyagokat. Nincsenek olyan potenciális veszélyforrások (robbanásveszély, szén-monoxid-mérgezés), mint gázfűtés esetén. Univerzális megoldás, hiszen kiváltja a kazánt, a klímaberendezést és a vízmelegítőt, ráadásul lényegesen jobb hatásfokkal és gazdaságosabban végzi feladatát, mint az említett eszközök.

nibe.png

Az ECOliget épületeibe a svéd gyártmányú NIBE hőszivattyút építik be, mely garancia a magyarországi klimatikus viszonyok mellett az optimális működésre, valamint a rendszer automatikusan választja ki a leghatékonyabb működési beállítást. A külső hőmérsékletet monitorozva állítja be a belső hőmérsékletet a lakók komfortjához, a „fűtési görbe” funkciónak köszönhetően, és folyamatosan optimalizálja a fűtési rendszer energiafogyasztását.

A lakások hűtés-fűtés rendszere a lakószobákban és a konyhában a mennyezetbe kerül, míg a fürdőszobában és a WC-ben padlófűtés lesz. Az osztó-gyűjtők az oldalfalon tárolóhelyiségekben vagy más helyiségben kapnak helyet.

Több évtizedes építőipari múltunk alatt megtanultuk, hogy csak kiváló minőségben érdemes tervezni, építkezni és kivitelezni. Így születnek kényelmes és szerethető lakások, melyeket a tapasztalataink alapján optimalizáltunk kialakításukban és technikai megoldásaikban” – fogalmazzák a HATÁR-DEPO Kft. irányítói, akik várják az építkezés, az új otthonok iránt érdeklődők kérdéseit.

ecoliget1.jpg

Az ECOliget honlapján maketten rákereshetünk minden egyes lakásra, és azok jellemzőire, továbbá megtalálható a lakópark részletes műszaki leírása.

További információ: 

web: www.ecoliget.hu

e-mail: info@ecoliget.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr1412491351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása