Klímaadatokat jelenít meg alkotásaiban egy művész
2017. július 05. írta: Ecolife Magazin

Klímaadatokat jelenít meg alkotásaiban egy művész

Jill Pelto művészetének inspirációja a tudomány. Munkáival érdekes és fontos környezeti témákra szeretné felhívni a figyelmet.

Portfóliójának kulcstémái a klímaváltozással kapcsolatos adatok: az olvadó gleccserek, a tengerszint-emelkedés, a veszélyeztetett fajok. Megközelítése komplex, nemcsak a problémákat szeretné megmutatni, hanem a jelenlegi ökoszisztémát teljes valóságában. Erről tanúskodik a munkái között található vízfestmény egy békés Adélie-pingvinkolóniáról (Adelies Near McMurdo), amely egyik saját fotója alapján készült.

letoltes_1.jpg

A művészet egy páratlanul tiszta tükör: rajta keresztül ökológiai problémákra hívhatom fel az emberek figyelmét, és tettekre ösztönözhetem őket - írja a művész weboldalán.

Céljai közé tartozik az is, hogy más tudósokkal, művészekkel és bármely terület környezettudatos képviselőjével együttműködve egyre szélesebb közönséghez jusson el az üzenete. 

A természet lenyűgöző és gyönyörű, és remélem, velem együtt harcolnak majd a megóvásáért.

letoltes_1_1.jpg

A művész Habitat Degradation című sorozatának egyik darabján (Deforestation) egy tigris látható kiszorítva saját természetes élőhelyéről, életteréből. A kép precíz tudatossággal használja fel az 1970-2010-es időszak alatti erdőirtásokkal kapcsolatos adatokat.

letoltes_2.jpg

A Take a Lesson from Nature című páros festmény látványos és érzékletes kontrasztba állítja a természet és az emberi társadalmak működését. Az üzenet pedig nem más, mint: hasznosíts és használj újra a ciklikus természeti folyamatok mintájára. A festmény maga is példázza a körforgásos szemléletet: feleslegessé vált újságpapírok és természetben talált fakérgek, levelek és tollak vannak a matériájába ágyazva.

letoltes_3.jpg

letoltes_4.jpg

letoltes_5.jpg

(Increasing Forest Fire Activity; Salmon Population Decline; Measuring Crevasse Depth)

A teljes portfóliót (angol nyelvű leírásokkal együtt) itt nézheted meg.

Az információ és a képek is a weboldalról származnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr8612643273

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása