Megépíti a világ legnagyobb lítium-ionos akkumulátorát a Tesla
2017. július 10. írta: Ecolife Magazin

Megépíti a világ legnagyobb lítium-ionos akkumulátorát a Tesla

Egy 129 MWh kapacitású akkumulátort épít a Tesla a Neoen francia csoporttal karöltve a dél-ausztrál Jamestown közelében.

tesla-biggest-battery.jpg

,,Az akkumulátor meg fogja védeni Dél-Ausztráliát attól az energiakrízistől, amely közhíresen elsötétítette az államot" - mondta Jay Weatherill kormányfő, utalva a tavalyi évben történtekre, amikor is egy extrém vihar következtében az állam elektromos áram nélkül maradt egy teljes éjszakára. 

_96838256_8c5f0fa3-9755-4539-ba8e-6c9b9418285b.jpg

A megállapodás szerint Elon Musk 100 napon belül megépíti az akkumulátort, ha mégsem lenne elég ez az időkeret, ingyen fog elkészülni a Dél-Ausztrália energiaproblémáit megoldó szerkezet, amely egyébként a Neoen egy szélerőmű farmjával lesz összeköttetésben, és az ott keletkező fölös energiát fogja tárolni. 

Forrás: bbc.com

Fotó: tribune-intl.com, bbc.com

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr4712655167

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása