Fenntartható design, a fejlődés nyomában
2017. október 09. írta: Ecolife Magazin

Fenntartható design, a fejlődés nyomában

Az idei Design Week Budapest keretein belül valósul meg a Fenntartható design, a fejlődés nyomában című, a fenntarthatóság iránt érzékeny hazai divat- és formatervezők munkáit bemutató esemény. A kiállítással, szakmai kerekasztal-beszélgetéssel és workshoppal tűzdelt programnak a GRAP (Gregersen Art Point) ad helyet október 12-15 közt.

repityke_taska.jpgA rendezvény különlegessége, hogy először kerülnek egy térbe azon hazai tervezők alkotásai, akik kiemelkedően fontosnak tartják, hogy szembenézzenek a jelen és a jövő környezeti, gazdasági és társadalmi kihívásaival és a fenntartható fejlődés koncepciójába illeszkedve hívják életre alkotásaikat. A többfókuszú programpontok célja, hogy megismertesse a közönséggel a fenntartható fejlődést célzó, hazai kortárs designerek kiemelt munkáit és árnyalja az ökodivathoz kapcsolódó problémaköröket, elsősorban az üzleti, gazdasági aspektusokra fókuszálva.

A kiállítás divatszekciójában helyet kapnak Veszprémi Gabi, Vetlényi Alma, RePityke, az Ursuslupus, a Botanika, Rikov, Zsigmond Dóri, a NES shoes kreációi, Faludi Gabriella ékszerei, Németh Ninetta, Sharolta, Alexandra Baraksó kísérleti táskái, a Printa és az Autistic Art Alapítvány #SharingIsMultiplying kollekció darabjai.  
A formatervezők közül pedig többek közt Temesi Apol bútora, Szalai Veronika és a Pressed Pets, Bergovecz László és a Fészek Részek, Ferenczi Attila Maxim és a Recobin tárolók, Tóvaj Rozália alkotásai, Farkas Papp Éva és a Misija Design, Koralevics Rita Paper Up márkájának darabjai, Árpás Renátó csomagolás terve és Deme Tamás munkái válnak láthatóvá. 

arpas_renato.jpgA kerekasztal-beszélgetés a fenntartható design alapkérdésein túl marketing és üzleti oldalról közelíti meg a kérdéskört Szentesi Réka divatszociológussal, Majoros Zita és Veszprémi Gabriella divattervezőkkel, Mengyán Eszter bloggerel, Korn Anita televíziós főszerkesztő és designmenedzserrel, valamint Schubauer Krisztinával, a futureways.hu alapítójával.
barakso_alexandra.jpgA kiállítás keretei között megvalósuló Ökozsák Blockprinting workshop a kreatív ökotervezés munkamódszerébe és a "zero waste" életmód kialakításába nyújt betekintést az érdeklődőknek.

A program megnyitójára október 12-én, 18:00 órától kerül sor. A program médiatámogatója és kreatív partnere a REBELMEDIA. A kiállítást támogatja a cARTc Kulturális Egyesület.

Helyszín: GRAP Gregersen Art Point, 1093 Budapest, Lónyay u. 31.
Időpont: október 12-15.
Megnyitó: 2017. október 12, 18:00
Látogatható: 2017. október 13-15-ig, 0-24
Facebook esemény: https://goo.gl/vnV6ua

bergovecz_laszlo_feszek-reszek.jpgfarkas_papp_eva_misija.jpgferenczi_attila_maxim_okuka.jpgdeme_tamas_release_flatpack_table.jpgfaludi_gabriella_faludig.jpghajgato_sara_botanika.jpgkele_ildiko_autisticart_sharing.jpgkoralevics_rita_paper_up.jpgrikov.jpgzsigmond_dori_ecoprint.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr5812940263

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása