Sikerrel zárult a margitszigeti plogging
2018. június 09. írta: Ecolife Magazin

Sikerrel zárult a margitszigeti plogging

A margitszigeti plogging a JÖN Alapítvány szervezésében sikerrel zárult, ami a Főkert Nonprofit Zrt. Tedd meg Magadért -környezettudatos családi- és sportnapján került megrendezésre.

margitszigeti-plogging-hulladekvadasz-jon-alapitvany.jpg

A svéd fitnesz őrületnek is nevezett szemétszedő kocogás 2018-ban indult világhódító útjára. A JÖN Alapítvány kötelességének érzi a plogging magyarországi népszerűsítését, amit rendszeres események szervezésével igyekszik eljuttatni minél több személyhez. Az eseménysorozat első állomása a Margitszigeten került megrendezésre.

A rendezvényen közel 20 fő vett részt, ami a nyári meleg ellenére jó hangulatban és meglepően sok összeszedett szeméttel zárult.

A Főkert által szervezett egész napos családi rendezvényen a JÖN Alapítvány / Hulladékvadász.hu külön sátorral és standdal volt jelent.

margitszigeti-plogging-standolas.jpg

A plogging 16 órai kezdetééig az alapítvány önkéntesei a rendezvényre kilátogatók körében népszerűsítette a ploggingot és a környezetért való tenni akarást, a Hulladékvadászatot.

margitszigeti-plogging-szemeteszsak.jpg

A plogging szemétszedő kocogás start vonalánál a verseny részvevői munkavédelmi oktatásban részesültek, továbbá a Főkert Zrt. által biztosított szemeteszsákokat és kesztyűket kaptak.

margitszigeti-plogging-7.jpg

A munkavédelmi oktatás végén mindenki egy virágos tollal írta alá a jelenléti ívet, hogy saját felelősségére vesz részt az eseményen.

margitszigeti-plogging-6.jpg

A részvevők nagy lendülettel indultak neki a kijelölt távnak, amelynek startja a Margitsziget jobb oldalán, a futópálya mellett volt kijelölve. Voltak olyanok, akik a futópálya mentén, de voltak olyanok is, akik a Duna partján szedték össze a szemetet.

margitszigeti-plogging-3.jpg

Az eseményhez az Opál Alapítvány is csatlakozott, akik az általános-, közép- és felsőoktatási intézmények hátrányos helyzetű, különös tekintettel a roma származású tanulóinak megsegítésével foglalkoznak. Az ő csapatuk nyerte meg a margitszigeti ploggingot. Fél óra alatt 6 zsák szemetet gyűjtöttek össze a táv megtételének a végeztével.

margitszigeti-plogging-1.jpg

A legjobb ploggingereknek járó díjat a FŐKERT Nonprofit Zrt. támogatásával Szebenyi Péter, a JÖN Alapítvány kuratóriumi elnöke adta át. A plogging – szemétszedő kocogás első helyezettje, Kertész Balázs, a JÖN Alapítvány alapítója lett, aki a leggyorsabban teljesítette a közel 3 kilométeres távot, hatalmas időfölénnyel.

kertesz-balazs-jon-alapitvany.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr5914033760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása