ECO-SCHOOL - Oktatási hálózat az öko-tudatos fenntartató életért
2018. december 13. írta: Ecolife Magazin

ECO-SCHOOL - Oktatási hálózat az öko-tudatos fenntartató életért

Az ECO-SCHOOL Interreg-IPA Magyarország-Szerbia határon átnyúló projekt során a programban résztvevő két szervezet, vagyis az Ecocenter Alapítvány és a szerbiai Than Fivérek Értelmiségi kör 6 témakörben hozott létre tananyagokat, melyek célja, hogy az általános iskolás gyerekek környezettudatossággal kapcsolatos ismereteit bővítsék.

eco-school_logo_2.png

Az elkészült képzési anyagokat a határ mindkét oldalán egy-egy kiválasztott iskolában egy teljes féléven keresztül oktatják egy pilot képzési program keretében 7-8. osztályos diákok részvételével.

Magyarországon a kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola 25 diákja vesz részt a kísérleti képzésen. A diákok 18 héten keresztül, heti 2*45 percben szerezhetnek elméleti és gyakorlati ismereteket az alábbi témakörökben: társadalom és környezet, anyagtakarékosság, energiatakarékosság, víztakarékosság, fenntartható termékek és közösségépítés.

A kétnyelvű pilotképzési program (25-25 diák/tréning, szerb és magyar oldalon) komplex – az elméleti tananyagot gyakorlatok, esettanulmányok színesítik. A oktatáshoz minden szükséges eszközt és kellékeket (füzetek, tollak, különböző eszközök) is biztosítanak a szervezetek az iskolák számára. A pilotképzést követően a tavaszi félévben további eseményekkel folytatódik majd a program mind a két országban, melyek során többek között fenntarthatósági témanapok, tanulmányi kirándulások, kiállítások kerülnek majd megrendezésre, melyek fő célja a program ismertségének növelése, minél szélesebb körben történő megismertetése.

 kep_kotelezo_logokkal_18-10-10.jpg

http://www.eco-school.eu/

Ez a cikk az Európai Unió pénzügyi támogatásával valósult meg. A cikk tartalmáért teljes mértékben az Ecocenter Alapítvány vállalja a felelősséget, és az semmilyen körülmények között nem tekinthető az Európai Unió és / vagy az Irányító Hatóság állásfoglalását tükröző tartalomnak.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr5814476780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása