Most még jobban megéri kihasználni a napsugarakat!
2019. április 11. írta: Ecolife Magazin

Most még jobban megéri kihasználni a napsugarakat!

Minden vállalkozás egyik álma, hogy rezsiköltségeit minél inkább csökkentse, hiszen ezt a megspórolt összeget egyéb hasznos fejlesztésekre is fel tudná használni. De hogyan is tudja manapság elérni ezt egy vállalat?

Érdemes szétnézni a jelenlegi pályázati piacon – ugyanis két olyan felhívás is társadalmi egyeztetés alá került (vagyis egy tervezet már megjelent, az eredeti felhívás még apró dolgokban módosulhat a beérkezett javaslatok függvényében), amelyek segíthetnek cégünk energiahatékonyságának optimalizálásában.

A két pályázatot nevezhetjük egymás testvérének is. A „kistesó” a GINOP-4.1.3-19 kódszámot viseli, a „nagytestvér” pedig a GINOP-4.1.4-19-et. Ami közös a két felhívásban: vidéki mikro-, kis- és középvállalkozásokat támogatnak abban, hogy csökkenthessék rezsiköltségeiket és növelhessék energiahatékonyságukat.

napelem.png

Azonban van, ami különbözik: míg a kistestvér csupán napelemes rendszerek telepítését támogatja maximum 15 KW teljesítményig, maximum 3 millió forint értékben akár 100%-os támogatási intenzitás mellett, addig a nagytestvér komplex energetikai beruházásokhoz (tehát elszámolható fűtési-, hűtési rendszerek korszerűsítése, napelemes rendszerek telepítése, hőszigetelés javítása, egyéb megújuló energiaforrások használata), vagy önállóan megújuló energia alkalmazásához 15 kw teljesítmény felett nyújt támogatást, maximum 100 millió forint értékben, akár 55%-os támogatási intenzitással. Az első pályázatot inkább  kisebb cégeknek, kisebb fogyasztás mellett, míg a nagyobb pályázatot jelentősebb energiafogyasztással bíró vállalkozásoknak ajánljuk.  Mind a két felhívás esetében vissza nem térítendő támogatási formáról beszélünk.

Vannak azonban feltételek, amelyek teljesítése nélkül a cég nem pályázhat. A GINOP-4.1.3-as felhívásnál jelen állapot szerint csak olyan vidéki vállalkozás pályázhat, amely rendelkezik legalább 3 lezárt üzleti évvel, a fejleszteni kívánt telephelyen/székhelyen pedig minimum 1 főt foglalkoztat ezen időszak alatt. Ezek a feltételek a GINOP-4.1.4-es felhívásnál engedékenyebbek – itt csupán egy lezárt üzleti évet várnak el, a minimum 1 fő foglalkoztatása pedig általánosan elvárt feltétel.

Fontosnak tartjuk kiemelni, hogy a fent szereplő adatok – a megkötések, a támogatási összegek, értékek – változhatnak a pályázatok tényleges megjelenésekor.

Ha bármelyik lehetőség is felkeltette érdeklődését, keresse bizalommal a Goodwill Consulting munkatársait info@gwconsulting.hu e-mail címen, vagy a +36 70 492 5411-es telefonszámon. Kollégáik egy ingyenes helyszíni konzultáció keretein belül tájékoztatást adnak a pályázatokról, valamint fejlesztési lehetőségeiről is!

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr6414757687

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása