Kétszeres Emmy-díjas A mi bolygónk!
2019. szeptember 18. írta: Ecolife Magazin

Kétszeres Emmy-díjas A mi bolygónk!

Két kategóriában is nyert A mi bolygónk című természetfilm-sorozat az idei Emmy-díjátadón. A Silverback Films által a WWF-fel együttműködésben készített sorozattól a világ legnagyobb természetvédelmi civil szervezete azt reméli, hozzájárul ahhoz, hogy az emberek észrevegyék maguk körül a természet értékeit, és aktívan tegyenek megőrzésük érdekében.

A kreatív, technikai Emmy-díjátadót - az Emmy-díjak szeptember 22-i átadását megelőzően - hétvégén rendezték meg Los Angelesben. A WWF-fel együttműködésben készült, mérföldkőnek számító természetfilm-sorozat, A mi bolygónk két díjat is bezsebelt az eseményen: a "Legjobb dokumentum- vagy nem-fikciós sorozat", valamint a "Legjobb narráció" kategóriában is nyert a Netflixen látható sorozat. Utóbbival Sir David Attenborough-t díjazták a One Planet című nyitóepizód narrációjáért.

ourplanet_ld_oscholeyhkpostles.jpeg

Kritikus időszakban érkezett meg a képernyőkre A mi bolygónk, természeti értékeink ugyanis világszerte veszélyben vannak: a WWF 2018-as Élő Bolygó Jelentése szerint 1970 és 2014 között a gerinces fajok populációi 60 százalékkal csökkentek - ez kevesebb, mint egy emberi élet. A sorozat amellett, hogy megmutatja nekünk ezt a rendkívüli helyet, amelyet otthonunknak hívunk, nem rejti véka alá azt sem, miért van szükség azonnali cselekvésre, hogy megmentsük bolygónkat és saját magunkat a természetkárosító emberi tevékenységektől.

A mi bolygónk egyes részei olyan varázslatos tájakra kalauzolják el a nézőt, mint a sekély és nyílt tengerek, zord hegyvidékek, hideg sarkvidékek, sűrű erdők és buja dzsungelek, forró sivatagok, füves puszták és vizesélőhelyek - érdekesség, hogy az utóbbi kettőhöz Magyarországon is vettek fel jeleneteket. A sorozatban olyan jelenségeket is láthatunk, amelyeket korábban sosem filmeztek még le: ilyen a paradicsommadarak bonyolult násztánca vagy a rozmárok megrendítő mélybe zuhanása az oroszországi sarkvidéken.

ourplanet_lg_joharvey.jpeg

Colin Butfield, a WWF Egyesült Királyság vezérigazgatója és a sorozat természetvédelmi tanácsadója így fogalmazott:

"Mi vagyunk az első generáció, aki tisztában van azzal, hogy mit teszünk a bolygónkkal, és az utolsó, aki tehet érte valamit. Ha világszerte hallatjuk a hangunkat, és kiállunk amellett, hogy a Földet meg kell óvnunk, akkor a vezetőinknek nem lesz más választása, mint meghallani minket. Reméljük, hogy A Mi Bolygónk egy mérföldkőnek számító párbeszédet fog elindítani egyetlen otthonunkról, amelyen valamennyien osztozunk."

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr6015114964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása